Ako si urobiť domácu majonézu? Tajomstvo je v správnom dávkovaní oleja!

Gabo Kocák vám prezradí svoj recept.

Každá dobrá gazdiná (alebo aj gazda) vám povie, že niet nad domácu majonézu a tej kupovanej by ste sa mali vyhnúť oblúkom, pretože vyrobiť si ju doma, je veľmi jednoduché. Receptov na domácu majonézu nájdete na internete hneď niekoľko, no vybrať si ten správny, podľa ktorého vám domáca majonéza naozaj vyjde, už až také jednoduché nie je. Preto sa s nami podelil šéfkuchár Gabo Kocák o svoj recept. Jeho základom je pomer vajíčok 2:1 – na dve žĺtka použijeme jedno bielko, tie šľaháte ručným mixérom a popritom prilievate na striedačku olivový a repkový olej. Tajomstvo dobrej domácej majonézy spočíva v tom, že olej do vajíčok nenalejete naraz, lebo by sa mohol zraziť, ale postupne po troškách. Majonézu môžete následne prispôsobiť svojim potrebám. „Pridáš kari, máš kari majonézu, pridáš trošku sójovej omáčky, máš sójovú majonézu,“ prezrádza Gabo. 

Sledujte reláciu 15 min. kuchár v nedeľu o 17:15 na JOJke!