Citlivá duša mladého chlapca prechádza peklom: Šikana a výsmech kvôli sexuálnej orientácii!

A neopätovanej láske.

Richard je chlapec na prahu dospelosti. Chodí na športovú školu. Nie preto, žeby vynikal v športe, ale preto, že si to želal jeho otec. On sám by najradšej prešiel na inú školu, možno tam by preňho bola ľahšie ukázať ostatným, aký v skutočnosti je. Toto všetko sa odráža aj na jeho výkonoch a utiahnutom správaní, vďaka čomu sa stáva terčom posmechu jeho zdanlivo silnejších spolužiakov. Našťastie má aspoň jedného kamoša, ktorý za ním stojí v dobrom aj v zlom a vždy sa ho statočne zastane.

To si mladý a čoraz smutnejší Rišo nesmierne cení a keď sa ho jeho najlepší priateľ počas ďalšieho útoku od spolužiakov opäť zastane, prepukne v ňom doposiaľ skrývaná náklonnosť. Rišo je totiž skutočne iný, než všetci jeho spolužiaci a ešte je len na dlhej ceste hľadania samého seba.

Reakcia, ktorou vyjadril sympatie k najlepšiemu kamarátovi, bozk, bola len ďalším dôkazom jeho zmiešaných pocitov náklonnosti, slepej lásky a kamarátstva. Žiaľ, tentoraz zostal opäť nepochopený a ohrozené nie je len jeho najlepšie priateľstvo, ale aj ďalšie fungovanie v už aj tak dosť dusnom prostredí plnom šikany a nepochopenia v škole i rodine. Pochopí ho už konečne niekto?

Sledujte premiérové epizódy nového slovenského poviedkového seriálu Čert nikdy nespí dnes o 20:35 na JOJke!

Autor: Ivan Paško