Srdce pre deti: Nela Pocisková spievala pre toto dievčatko. Pre slzy takmer nedospievala!

Príbeh skromného dievčatka chorého na rakovinu speváčku dojal k slzám.

Televízia JOJ pre vás už po tretíkrát pripravuje najväčší charitatívny galavečer Srdce pre deti. Okrem príbehov statočných detí a ich ešte statočnejších rodín uvidíte aj známe osobnosti, ktoré prišli, aby tento jedinečný projekt podporili.

Speváci Nela Pocisková, Majk Spirit, Mirka Partlová, skupina Desmod, moderátori a redaktori televízie JOJ a množstvo ďalších známych, hereckých osobností. Tí všetci sa zúčastnili najväčšieho charitatívneho galavečera Srdce pre deti. A že srdce pre deti majú, to potvrdili nielen svojou účasťou na podporu tohto výnimočného projektu, ale aj dojatím, ktoré počas večera nedokázali ukrývať.

"Bola som upozornená, že nemám byť v zákulisí, nemám počúvať príbehy detí. Inak by som nepodala dobrý výkon," povedala speváčka a herečka Mirka Partlová pre portál noviny.sk. „Keď to má pomôcť a je to na dobrú vec, určite sa radi zúčastníme,“ povedal Kuly z Desmodu.

Skromné želanie malej Ivanky

Herečka a speváčka Nela Pocisková si prvý ročník odplakala, druhý ju ale namotivoval natoľko, že z neho naberá silu doteraz. "Prišiel taký zlom, že sa deťom snažím dodať energiu," povedala speváčka a herečka, ktorá nevynechala ani tretí ročník Srdce pre deti, pre portál noviny.sk.

Dojal ju príbeh Ivanky Dugasovej (12), dievčatka, ktoré trpí vážnym onkologickým ochorením. Jej jediným prianím bolo, aby jej naživo zaspievala jej obľúbená herečka a speváčka. Dievčatko sa počas vystúpenia od dojatia rozplakalo. A plakalo celé publikum vrátane Nely Pociskovej. Všetky príbehy detí a informácie o projekte nájdete aj v sekcii Srdce pre deti na noviny.sk.

Ako môžete pomôcť vy?

Srdce pre deti môžete podporiť aj zaslaním prázdnej SMS v hodnote 5 EUR na číslo 871. Službu podporujú všetci traja mobilní operátori. Hodnota SMS je vďaka operátorom konečná a v plnej výške používaná na pomoc deťom, keďže režijné náklady projektu hradí denník Nový Čas. Srdce pre deti využíva verejnú zbierku Nadácie Pontis registrovanú ministerstvom vnútra. POHYB VAŠICH PEŇAZÍ sa dá SLEDOVAŤ ONLINE.

Springer prišiel na charitatívny nápad v roku 1978. V rádiu sa dopočul, že každoročne následkom dopravných nešťastí zahynie na cestách v Nemecku takmer 1 500 detí. Na väčšine miest totiž chýbali semafory či priechody pre chodcov.

Vydavateľ Springer sa rozhodol, že to tak nenechá a do veci zaangažoval denník Bild. A ukázalo sa, že práve sila najväčšieho tlačeného média v Európe môže ľudí zmobilizovať pre dobrú vec. 

Srdce pre deti je charitatívny projekt denníka Nový Čas a Nadácie Pontis, kde má široká verejnosť možnosť podporiť deti s vážnym zdravotným znevýhodnením a v sociálnej núdzi. Na projekte sa podieľa samozrejme aj televízia JOJ, ktorá už pre vás tretíkrát pripravila televízny charitatívny galaprogram. Vidieť ho budete môcť v piatok 20. decembra o 20.20 na TV JOJ.