Malý hrdina v Srdci pre deti: 11-ročný chlapec zachránil polročné bábätko!

Sám bojoval o život, keď v nemocnici prestalo dýchať len pol ročné dieťa...

Zachovať sa rozvážne v krízovej situácii často nezvládnu ani dospelí. A teraz si predstavte, že život môže zachrániť aj malé dieťa. Pre tento hrdinský čin prihlásil otec jedenásťročného Jakuba do Detského činu roka. Zachránil pred istou smrťou len polročného drobčeka.

Čo je však absolútne neuveriteľné je, že aj samotný Jakub, ktorý mal v tom čase 11 rokov, bol sám ochrnutý a nedokázal ani rozprávať. Tento plachý, dnes už trinásťročný chlapec na prvý pohľad vyzerá celkom normálne – ako väčšina rukatých-nohatých chlapcov v puberte. Jeho príbeh je však neobyčajný, rovnako, ako on sám.

Jakub bol vtedy malý školák, ktorý jedného dňa spadol na betón, po tom, čo ho sotil spolužiak. Upadol do kómy a úplne ochrnul. Nevedel ani rozprávať. Napriek tomu dokázal zachrániť bábätko v nemocnici. Nechcel jesť, keď ho mamina kŕmila. „Upieral pohľad za mňa na postieľku, kde ležalo polročné dieťa. Nevedel rozprávať, tak začal plakať. Otočila som sa a všimla si, že bábätko má problém a prestalo dýchať,“ opisuje Jakubkova mamina Miroslava Vizičkaničová.

Keďže matka okamžite zalarmovala nemocničný personál, dieťa sa podarilo zachrániť. A Jakubko si za tento čin odniesol ocenenie v kategórii Záchrana života. Jeho mamina verí, že dobrý skutok sa mu vrátil vo forme zlepšujúceho sa zdravotného stavu.

Jakubov príbeh budete môcť vidieť spolu s ostatnými počas najväčšieho charitatívneho galavečera Srdce pre deti. Ďalšie informácie o tomto projekte sa dozviete na portáli noviny.sk v sekcii Srdce pre deti. Okrem príbehov statočných detí a ich ešte statočnejších rodín uvidíte aj známe osobnosti, ktoré prišli, aby tento jedinečný projekt podporili. 

Nezabudnite sledovať Srdce pre deti v piatok 20. decembra 20.20 na JOJ-ke.