IKAR - Kráľovná Tearlingu

Emma Watson je kráľovná z Tearlingu! Autorke sa námet na príbeh zjavil v sne

Bestseller od IKARu sa dočká aj filmového spracovania.

Túžila sa stať spisovateľkou, milovala knihy, no dlho sa k tomu nevedela odhodlať. Erika Johansenová sa preto prihlásila na americký kurz tvorivého písania Iowa Writers’ Workshop. Keď potom jej obľúbený autor Stephen King získal cenu National Book Award, uvedomila si, že aj ona chce písať knihy, v ktorých sa dejú veľké veci. Tearling sa jej zjavil vo sne jednej noci v roku 2007.  Neskôr sa jej v hlave zrodila postava Kelsey ako vodkyne usilujúcej sa konať dobro a presadiť zmenu.

Johansenová napísala román počas štvorročného štúdia práva a zožala s ním obrovský úspech po celom svete. V slovenčine vychádza už druhá jej kniha s názvom Invázia do Tearlingu.
Opäť je to skvelý young adult príbeh plný intríg a tajomstiev, ktorému nechýba romantika, akcie, dobrodružstvo. „Milujem túto sériu! Inteligentný, hlboký a dobre napísaný dej. Neviem sa dočkať tretej knihy,“ napísala fanúšička série Vicki.

Kelseu, mladú kráľovnú Tearlingu, čaká výzva, akej dosiaľ nečelila. Zastavením zásielok otrokov do Mortmesnu nahnevala Červenú kráľovnú – brutálnu vládkyňu, ktorej moc pramení z čiernej mágie. Tá teraz posiela do Tearlingu armádu, aby ho pripravila úplne o všetko.

Inváziu už nič zastaví.

Ako sa mortská armáda blíži k hlavnému mestu, Kelsea nadobúda tajomnú moc. Dokáže sa spojiť s obdobím pred Prechodom a zisťuje, že sa musí spoľahnúť na čudného, možno aj nebezpečného spojenca – ženu menom Lily, ktorá žila pred mnohými rokmi. Osud Tearlingu aj Kelseinej duše závisí práve od Lily, Kelsea však možno nebude mať dosť času, aby si to overila.

Kráľovnú z Tearlingu v pripravovanom filme stvárni obľúbená a krásna herečka Emma Watson!

Viac YA príbehov pre mladých nájdete na www.YOLi.sk