Nový web JOJ.SK

Vitajte na našom novom webe! Čo sa zmenilo na JOJ.SK?

Nový webový portál televíznej skupiny JOJ zmenil od základov všetko – technológie, na ktorých je postavený, ale aj štruktúru a dizajn, v ktorých sa zobrazuje samotný obsah stránok JOJky, po novom zameraný na televízne vysielanie staníc JOJ Group.

Nové webové stránky JOJ.sk, PLUS.sk aj WAU.sk na prvý pohľad prezentujú nový nosný cieľ portálu JOJky, a tým je silný dôraz na televízny content. Nová štruktúra JOJ portálu je po novom postavená na tom, čo práve vysielajú jednotlivé stanice JOJ Group a rovnako aj dizajn webových stránok kopíruje televíznu grafiku staníc JOJ, PLUS či WAU.

Veľmi silnú pozíciu na novom webe dostal televízny archív s okamžitým preklikom na epizódu priamo z titulky. Po novom tak budú mať užívatelia hneď po vstupe na portál k dispozícii prehľadný výber z dvoch základných vecí, ktoré na JOJ webe primárne hľadajú - relácie a live stream, resp. archív. Odkazom pre online divákov JOJky by tak mohlo byť: „Nemusíš hľadať a veľa klikať, to, čo chceš, máš hneď, na dva kliky z titulky.“

Titulka novej webovej stránky JOJ.sk obsahuje kompletne celý dostupný televízny content – či už vyrábaný pre samotný web, alebo Facebook či Instagram, alebo obsah pre aplikáciu Divano – všetko je teraz naraz dostupné scrollovaním priamo na titulke webu JOJ.sk vo veľmi čistej a prehľadnej forme pre všetkých užívateľov a online divákov. Nový dizajn tak užšie prepája obsah stránky s obsahom zo sociálnych sietí a vytvára jedinečnú platformu, kde užívatelia nájdu všetok zaujímavý obsah na jednom mieste.

„Prinášame kompletne nový online systém v dizajne našich TV staníc, ktorý je predovšetkým user-friendly. Každý užívateľ má teraz na akomkoľvek zariadení v ruke JOJku, jej videá, text a obrázky, všetko, čo sa deje, tu a teraz, na jednom mieste a všade tam, kde sú naši diváci. Ďakujem všetkým mojim kolegom, ktorí dotiahli tento projekt do zdarného začiatku,“ hovorí Roman Neuschl, riaditeľ Úseku nových médií JOJ Group.

Responzívny dizajn novej stránky umožňuje prehľadné prehliadanie webu na počítačoch, aj na akýchkoľvek mobilných zariadeniach. Nový HTML5 player na webe JOJ.sk zabezpečuje, že všetky prehrávače živého vysielania či videí z televízneho archívu sú po novom dostupné na akomkoľvek zariadení. Diváci staníc JOJ, PLUS či WAU tak môžu byť v kontakte so svojou televíziou kdekoľvek a kedykoľvek.

Zásadnou zmenou je tiež nové zladenie cielených online reklám a obsahu, ktorý si užívateľ prezerá a takisto prekonvertovanie všetkých doterajších archívov do rôznych formátov, ktoré sa intuitívne prispôsobujú zariadeniu, na ktorom si užívateľ stránku prezerá. Technologicky ide o stream na troch úrovniach kvality signálu a z toho vyplývajúca dostupnosť či už prostredníctvom wifi, 3G siete, cez zahraničný roaming, a podobne.

Obsahovo je nový web obohatený o nové vlastné relácie, ktoré budú dostupné len na stránke JOJ.SK. Z prvých spustených spomeňme lifestylovú reláciu LOOK s módnymi blogerkami, tutoriálovú reláciu o makeupe a líčení pre dámy Lucid s vizážistkou Luciou Sládečkovou či online Tanečnú školu so Simonou a lektormi z tanečnej školy Riverpark Dance School. Už teraz sa pripravujú ďalšie relácie pre JOJ.SK, ktorých vysielanie bude portál spúšťať postupne.

Trend nových webových stránok JOJ.SK, PLUS.SK a WAU.SK bude už počas najbližších mesiacov nasledovať aj nový spravodajský portál JOJky noviny.sk, vynovené lifestylové stránky preženu.sk a premuža.sk či nový web detskej televízie RiK.SK.