TOP hlášky kultového filmu Černí baroni: Ktorá je podľa vás tá najlepšia?

Zaručene si ich budete pamätať.

Komédia Černí baroni, ktorú dnes na JOJke môžete sledovať o 20:35, sa na svetlo sveta dostala v roku 1992, čo sa vám nemusí zdať ako veľa, no v súčasnosti sa blíži 25. výročiu a my už dávno môžeme s istotou vyhlásiť, že sa zaradila medzi legendy a klenoty českej a slovenskej kinematografie. Táto komédia nás presvedčila o tom, že aj na negatívne a pochmúrne stránky histórie sa dá s odstupom pozerať s nadhľadom, ba dokonca aj s humorom. A zanechala po sebe niekoľko fantastických hereckých výkonov, nezabudnuteľných postáv a ich príbehov a hlavne niekoľko skvelých výrokov a hlášok. Toto sú tie najlepšie z nich:

1. Čo bolo, to bolo, terazky som majorom.

2. Prečo má súdruh Žižka v ruke len takú vyrezávanú halúzku? Veď to nebol volajaký kapelmajster či farár. Dajte mu do ruky aspoň ľahký guľomet!

3. Kázeň musí byť, tak je to správne!

4. Ako politický pracovník s tým nemôžem súhlasiť. Estráda, pokiaľ bude optimistická, prečo nie? Hudba, prečo nie? Ale aby kvarteto tvorili traja farári a jeden konzervatorista buržoázneho pôvodu, to k...a ani omylom!

5. Poručík Troník: Kontrolná otázka, súhdruhovia. Čo urobí náš dobre známy samopal vzor 24, keď ho ponecháme na vetre a daždi? No?
Vojak: No zhrdzavie, nie?
Poručík Troník: Zhrdzavie? Správne! Ale čo hlavne? No koroduje, vy tupci!