Lucia Trnovská (Dominika Richterová)

Divadlo Nová scéna prináša muzikál Iago: Medzi hlavnými úlohami zahviezdi aj Dominika Richterová!

Prídete sa pozrieť?

Divadlo Nová scéna uvedie v dňoch 16.a 17. septembra 2016 svetovú premiéru muzikálu IAGO z pera českej hudobnej legendy Janeka Ledeckého. Klasická Shakespearova dráma Othello je rokovou hudbou prenesená do súčasnej Ženevy a na Stredný Východ. V príbehu, kde intrigy a zrada IAGA zničia lásku Othella a Desdemony sa predstavia také hviezdy muzikálu ako Janek Ledecký alt. Martin Kaprálik /IAGO/, Lukáš Adamec a Lukáš Pišta /Othello/, Mirka Partlová a Dominika Richterová /Desdemona/.

Autor hudby a textov muzikálu IAGO Janek Ledecký už dlhší čas spolupracuje s americkým režisérom Robertom Johansonom, výsledkom sú viaceré úspešné inscenovania jeho staršieho muzikálu Hamlet v Európe aj Ázii. Robert Johanson je úspešný americký herec a režisér, jeho kariéra je takmer 20 rokov spojená s Paper Mill Playhouse v New Jersey, kde režíroval 200 muzikálov a činohier a v stovke z nich si zahral hlavné postavy/ Iaga, Romea, Petra Pana atď./ Hral a režíroval aj na slávnej Broadway.

Pre Janeka Ledeckého -  českú megahviezdu, autora mnohých úspešných skladieb a platinových platní  - je IAGO v poradí už štvrtý muzikál. Obrovský úspech zaznamenal v Česku, na Slovensku ale aj v Južnej Kórei a Japonsku jeho prvý muzikál Hamlet, s rovnakým úspechom sa stretli jeho ďalšie muzikály Galileo a Vianočný zázrak. Na postavu intrigána IAGA sa veľmi teší: “ IAGO v mojom prevedení bude ten najväčší zloduch ale súčasne aj veľký sympaťák, už Shakepeare to takto napísal a aj v živote je to tak, že za milou tvárou sa skrýva zlo. Diváci budú nášho IAGA milovať“. 

Rovnako je spolu s režisérom mimoriadne spokojný s obsadením muzikálu: “ Som veľmi rád, že si postavu Othella zahrá Lukáš Adamec, ktorého som si všimol už v československej Superstar a svoj talent predviedol nedávno aj v šou Tvoja tvár znie povedome. Prišiel na januárový konkurz a bol fantastický. Rovnako ako Mirka Partlová, ktorú poznám ešte z muzikálu Hamlet, kde ako mladučká hrala Oféliu, dnes dozrela presne do postavy Desdemony.  Celé obsadenie muzikálu je veľmi silné, už po konkurze bol režisér Robert Johanson , veľmi prekvapený, akí talentovaní sú slovenskí muzikáloví herci.

Svetová premiéra bude v Divadle Nová scéna v dňoch 16. a 17. septembra  2016.

Účinkujú: Janek Ledecký, Martin Kaprálik /IAGO/, Lukáš Adamec, Lukáš Pišta /Othello/, Mirka Partlová, Dominika Richterová /Desdemona/, Emília /Jana Lieskovská, Michaela Kapráliková/, Patrik Vyskočil , Juraj Bača /Cassio /, Romana Dang Van, Karolína Gudasová /Bahía / a ďalší.