Arnold Schwarzenegger

Najslávnejšie filmové role kulturistu, herca a guvernéra Arnolda Schwarzeneggra!

Videli ste všetky?

Keď sa povie kulturistika, svaly, široký biely úsmev, najskôr nemotorný herec a potom neskôr uznávaný a najnovšie bývalý guvernér, napadne vás len jedno meno. Arnold Schwarzeneger začal so športom ako takým ešte v detstve, keď sa išiel v krokoch svojho otca. Najskôr to bol futbal, neskôr atletika, ale nakoniec zakotvil v kulturistike. Po tejto úspešnej kariére, kedy vyhrával jednu súťaž za druhou a stal sa majstrom sveta v roku 1975 ohlásil svoj odchod z kulturistiky a začala sa naplno venovať herectvu.

Po sérií menších rolí sa podarilo Arnoldovi skutočne preraziť až v roku 1982 filmom Barbar Conan, ktorého sa stal hit. O dva roky neskôr sa objavil v ďalších dvoch filmoch a to v pokračovaní Barbara Conana a klasickej akčnej komédií od Jamesona Camerona, Terminátor. Svoju povesť zvýšil ďalším skvelým béčkovým filmom Komando, ktorý z neho spravil jednotku medzi hviezdami obdivovanú mnohými divákmi. Dokonca aj Sylvester Stallone sa ho začal obávať, keďže mu v Arnoldovi rástla konkurencia. Po nakrútení ďalších filmov sa Arnold dostal až k Predátorovi, jednému zo svojich najlepších filmov. Po tomto hite sa rozhodol pre pauzu v akčnom svete a zvolil cestu humoru vo filmoch Dvojičky a Policajti zo škôlky. V roku 1990 sa opäť vrátil k akčným snímkam a nakrútil film Total Recall, z ktorého bol ďalší trhák a kultové dielo. To už bol Arnold natoľko uznávaný, že mu mnohokrát režiséri nechávali aj voľnú ruku. Pravdivé lži a Likvidátor boli filmy, ktoré nakrúcal počas svojej ďalšej éry komédie, aby naďalej zostával v akčnosti. Tieto filmy dokázali zarobiť veľké peniaze a Arnolda stále držali na tróne Hollywoodu. Po pár neúspešných filmoch sa ale Arnold vrátil, aby spravil bodku za svojou kariérou prostredníctvom filmu Terminátor 3: Vzbura strojov, ktorý sa stal najväčším trhákom toho roku.

9.10.2003 sa stal kalifornským guvernérom, ale 10 rokov po jeho zvolení sa nakoniec vrátil k filmu a vznikli snímky ako Konečná a Plán úteku, v ktorom hrá po boku Sylvestra Stallona.

Arnolda Schwarzeneggra vám prinášame vo filme Pravdivé lži už dnes o 20:35 na JOJke!

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora