Presvedčený o jej nevine je len manžel

Strhujúci triler, ktorý sa Francúzom vydaril tak, že Američania z neho hneď spravili remake.

Lisa pracuje ako novinárka, jej manžel je profesor literatúry. Spolu so svojim šesťročným synom Oskarom vedú pokojný život. Idyla sa však skončí, keď do ich bytu jedného dňa vtrhne polícia a Lisu zatkne. Obžalovaná je z vraždy svojho nadriadeného a odsúdená na niekoľkoročný trest. Aj keď stále tvrdí, že je nevinná, dôkazy hovoria proti nej. Julien sa ale nemieni vzdať, o nevine svojej manželky je stále presvedčený a je rozhodnutý podniknúť riskantnú akciu, aby ju oslobodil. Francúzsky film z roku 2008 bol predlohou pre americký remake 3 dni ku slobode s Russelom Croweom.

Zaujímavosti z natáčania 72 hodín k slobode:

  • Scenáristi Fred Cavayé a Guillaume Lemans nerobili pre hlavnú zápletku, ako sa dostať z väyenia, žiadne veľké prieskumy medzi väyňami. Nechceli, aby diváci zabudli, že hlavný hrdina je obyčajný človek – amatér, ktorý vlastne poriadne nevie, ako to správne urobiť.
  • Režisér Cavayé vybral Diane Kruger na úlohu Lisy pre jej krásu. Bol presvedčený, že to urobí jej postavu pri takej životnej skúške silnejšou.
  • Na konkurze na úlohu Oskara sa zúčastnilo 150 detí. Pôvodne chceli vybrať 5- ročné dieťa, lenže to by mohlo pracovať iba dve hodiny denne. Tak vybrali 6- ročného Lancelota Rocha pre podobu s Diane Kruger.
  • Všetky scény sa natáčali chronologicky, režisér tvrdil, že je to dôležité pre hercov a vývoj ich postáv
  • Film natočili za 11 týždňov
  • Scény, ktoré sa odohrávajú v Južnej Amerike boli v skutočnosti nakrútené v Belgicku a Španielsku

72 hodín k slobode, dnes o 23.00 hod. na JOJke!