Vranov nad Topľou, reštaurácia Bonnes

Dusené jahňacie lýtko
Na prípravu potrebujeme:
4 kusy jahňacích lýtok
1 kus mrkvy
1 kus malého zeleru
1 kus petržlenu
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 kusy bobkového listu
2 guľôčky nového korenia
1 stonka mäty
4 guľôčky čierneho korenia
soľ
olej
bouquet garni
V hrnci na oleji restujeme koreňovú zeleninu, očistenú a nakrájanú na kocky. Keď máme zeleninu restovanú do zlatista, pridáme cibuľu, bobkový list, nové korenie a celé čierne korenie. Cibuľu speníme a pridáme paradajkový pretlak, ktorý restujeme a zalejeme vodou. Osolíme, pridáme bouquet garni. 
Lýtko umyjeme, osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán a vložíme do pripraveného vriaceho základu. Prikryté pečieme v rúre asi jeden a pol hodiny do mäkka. Potom kolienka vyberieme a vývar scedíme cez jemné sitko. Scedený vývar pomaly zredukujeme do konzistencie medu. Prípadne dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Nakoniec môžeme pridať nasekané listy čerstvej mäty.

1. séria - Ďalšie epizódy

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettera TV JOJ a dostávajte novinky zo zákulisia relácie Áno, šéfe! z prvej ruky.

Používaním stránok prevádzkovaných TV JOJ súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.