Dudince, Reštaurácia u mlynárky

Caesar šalát
Na prípravu potrebujeme:
1 kus rímskeho šalátu
4 kusy vajec
6 filiet zo sardel v oleji (ančovičky)
50 g parmezánu
½ lyžičky worcesterskej omáčky
2-3 lyžice citrónovej šťavy
biele korenie
1 lyžicu dijonskej horčice
1 hrnček olivového oleja
1 roztrený strúčik cesnaku
toastový chlieb
80 g pancetty alebo anglickej slaniny
soľ 
čierne korenie
Šalát rozoberieme na listy a dôkladne preperieme. Natrháme na kusy a obalíme v dressingu. Podávame s krutónmi z bieleho chleba a opečenou slaninou, ozdobené plátkami parmezánu a sardelami (ančovičkami). 
Dressing
Do mixéra dáme 2 vajcia uvarené na tvrdo. Pridáme citrónovú šťavu, worcesterskú omáčku, horčicu, 2 sardely, 30 g parmezánu, cesnak a vymixujeme do hladkého krému. Potom pomaly prilievame olivový olej a stále miešame, až kým získame majonézovú konzistenciu. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Dressing môžeme zjemniť lyžicou kvalitného bieleho jogurtu.

1. séria - Ďalšie epizódy

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettera TV JOJ a dostávajte novinky zo zákulisia relácie Áno, šéfe! z prvej ruky.

Používaním stránok prevádzkovaných TV JOJ súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.