Kremnica, poľovnícka reštaurácia Silvanus

Marinované stehno z jeleňa
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
500g očisteného jelenieho stehna
½ hrnčeka soli
1 a ½ hrnčeka cukru
borievky (jalovec) 
celé čierne korenie
bobkový list
balzamikový ocot
5cl ginu
Očistené a umyté mäso dáme na pekáč alebo do misy. Pridáme všetky ingrediencie a vmasírujeme ich do mäsa. Masírovanie v priebehu hodiny 4x opakujeme. Potom mäso vložíme do chladničky, kde ho necháme marinovať minimálne 24 hodín. Nakoniec mäso vyberieme z marinády a nakrájame na tenké plátky. Podávame s horčicovou omáčkou, sterilizovanými jarabinami a červenou repou.
Omáčka
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice lesného medu
½ lyžice octu z červeného vína
2 lyžice oleja
Horčicu, med, ocot dáme do misky a premiešame. Nakoniec za stáleho šľahania pridáme olej.
Červená repa
Repu uvaríme v slanej vode do polomäkka. Ošúpeme a nakrájame na potrebné tvary, plátky, kocky. Do misky dáme 1 lyžicu olivového oleja,  ½ lyžice worcesterskej omáčky, soľ, korenie a všetko zmiešame. Do pripravenej zmesi dáme repu a marinujeme asi 2 hodiny.

1. séria - Ďalšie epizódy

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettera TV JOJ a dostávajte novinky zo zákulisia relácie Áno, šéfe! z prvej ruky.

Používaním stránok prevádzkovaných TV JOJ súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.