Školská jedáleň, ZŠ a MŠ Grösslingova, Bratislava

Hovädzie na smotane – detská verzia (Sviečková)
Na prípravu potrebujeme:
400 g zadného hovädzieho mäsa
100 g mrkvy
50 g zeleru
50 g petržlenu (koreň)
1 cibuľu
2 citróny
1 lyžicu horčice
2 lyžice cukru
3 lyžice rastlinného oleja
3 dl smotany
4 guľôčky čierneho korenia
2 kusy bobkového listu
2 guľôčky nového korenia
soľ (podľa chuti)
Najskôr očistíme všetku zeleninu. Cibuľu nakrájame nadrobno a koreňovú zeleninu na kocky. Mäso podľa potreby očistíme. Citrón dôkladne umyjeme, okrájame z neho kôru a zvyšok nakrájame na kolieska. V hrnci na oleji zo všetkých strán opečieme mäso a odložíme ho nabok. Do toho istého hrnca, na rovnaký tuk, pridávame koreňovú zeleninu, bobkový list, korenie a cukor. Zeleninu na cukre skaramelizujeme, pridáme cibuľu, opražíme, nakoniec vmiešame horčicu a ocot, a zalejeme to vývarom. Vložíme citrónovú kôru a opečené mäso. Prikryté pokrievkou varíme do mäkka. 
Z hrnca vyberieme mäso a zatiaľ ho odložíme bokom. Vyberieme aj celé korenie a bobkový list. Mixérom rozmixujeme zeleninu a primixujeme smotanu. Prípadne môžeme dochutiť cukrom, soľou a citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky a prehrejeme v omáčke. Servírujeme na tanier spolu so žemľovými knedľami. 

1. séria - Ďalšie epizódy

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettera TV JOJ a dostávajte novinky zo zákulisia relácie Áno, šéfe! z prvej ruky.

Používaním stránok prevádzkovaných TV JOJ súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.