Áno, šéfe! - Špeciál

Jelení steak so sladkým zemiakom
 
Na prípravu 4 porcií potrebujeme:
 
750 g jelenieho mäsa (chrbát)
soľ
korenie
 
Očistené, umyté a osušené mäso dáme na rozpálenú panvicu, osolíme, okoreníme a opečieme  z oboch strán. Každú stranu asi 1 minútu. Potom ho vložíme do rúry, na cca 85°C, 8 - 10 minút.
 
Pyré so sladkých zemiakov
400 g sladkých zemiakov
2 lyžice olivového oleja
4 lyžice smotany
soľ
korenie
 
Sladké zemiaky nakrájame na štvrtiny. Na zemiaky položíme bylinky, osolíme, pokvapkáme olejom a dáme upiecť na 160°C asi 30 minút. Po upečení zemiaky vyberieme lyžicou zo šupky, dáme do mixéra a rozmixujeme. Dochutíme soľou, korením a pridáme smotanu.
 
Príloha
150 g hrozna (rozpolené a zbavené jadierok)
150 g fazuliek
100 g orieškov
4 lyžice vínneho octu
2 lyžice medu
 
Na panvici restujeme oriešky, pridáme fazuľky, postriekame octom a pridáme med. Krátko orestujeme a pridáme hrozno.
 
Omáčka
150 ml Demi glace (silný zredukovaný vývar)
štipku borievok
1dl portského vína
1-2 lyžice masla
 
Demi glace ochutíme soľou, korením a drvenými borievkami. Pridáme portské víno a nakoniec v omáčke rozmiešame maslo.
 
Opečený jelení chrbát prezentujeme na tanieri s prílohami, fantázii sa medze nekladú.

1. séria - Ďalšie epizódy

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettera TV JOJ a dostávajte novinky zo zákulisia relácie Áno, šéfe! z prvej ruky.

Používaním stránok prevádzkovaných TV JOJ súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.