recept_predjedlo

Predjedlo: Nesurové a na moderno

Hubový tatarák

Vyskúšajte si pripraviť tento recept v pohodlí domova.

Ingrediencie:

400g čerstvých lesných hríbov

1ks vajíčko

Olivový olej

1 PL horčice 

1 PL worchester

1 KS šalotka 

2 strúčiky cesnaku 

2 PL hnedý cukor

2 PL červené víno

1 KS červená cibuľa 

Maslo 

Tymián, soľ, čierne korenie, citrón, balzamiko. 

Postup:

Šalotku a cesnak opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekané huby. Pridáme worchester, soľ a korenie a opekáme na miernom ohni cca 15 minút. Potom pridáme horčicu, tymián a citrón a odstavime. 

Do zmeny rozbijem celé vajce a rýchlo vymiešame. Do hrnca dáme rozpustiť hnedý cukor s troškou vody, pridáme 1 lyžicu masla a 2 lyzice červeného vina a balzamiko. Keď bude zmes úplne roztopena, pridáme do nej na kolieska nakrájanu červenú cibuľu a necháme spolu prevrieť, aby sa Cibulka cela pekne obalila zmesou.  Tatarák dozdobíme pórom, na vrch dáme skaramelizovanú cibulku a podávame s opečenou hriankou, ktorú pozrieme cesnakom.

Tagy: Predjedlo