Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Na ovčí syr:
500g Ovčej hrudky
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Ovčiu hrudku osušíme a nakrájame na plátky
Syr na rozpálenej panvici opečieme z oboch strán
Ochutíme soľou a čiernym korením
Na pečenú červenú a žltú cviklu:
3ks Červenej cvikly
3ks Žltej cvikly
Kryštálový cukor
Repkový olej
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Cviklu umyjeme a osušíme
Cviklu pokvapkáme olejom, pridáme soľ, cukor a čierne korenie
Každú cviklu jednotlivo zabalíme do alobalu
Pečieme na 180°C cca. 2 hodiny, do mäkka
Cviklu vybalíme z alobalu, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky
Na omáčku z červenej cvikly:
200ml Šťavy z červenej cvikly
30g Hnedého cukru
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Šťavu z červenej cvikly nalejeme do hrnca
Pridáme cukor a koreniny
Zredukujeme na konzistenciu sirupu
Na chrenovú penu:
350ml Smotany na šľahanie
100g Chrenu v skle
15g Strúhaného, čerstvého chrenu
30g Kryštálového cukru
Strúhaný, muškátový oriešok
Čierne korenie
Soľ
Postup:
Všetky ingrediencie pridáme do mixéra a spolu rozmixujeme
Precedíme cez jemné sitko a nalejeme do fľaše na šľahačku
Fľašu nabijeme 1-2ks N₂O bombičkami
Dôkladne pretrasieme a skladujeme v chladničke
Hotové predjedlo servírujeme so šalátovými listami, čerstvým chrenom, lieskovými a vlašskými orechmi.