recept_predjedlo

Predjedlo: Bačova vražda

Predjedlo v slovenskom štýle.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na ovčí syr:

  • 500g Ovčej hrudky

  • Čierne korenie

  • Soľ

Postup:

  • Ovčiu hrudku osušíme a nakrájame na plátky

  • Syr na rozpálenej panvici opečieme z oboch strán

  • Ochutíme soľou a čiernym korením

Na pečenú červenú a žltú cviklu:

  • 3ks Červenej cvikly

  • 3ks Žltej cvikly

  • Kryštálový cukor

  • Repkový olej

  • Čierne korenie

  • Soľ

Postup:

  • Cviklu umyjeme a osušíme

  • Cviklu pokvapkáme olejom, pridáme soľ, cukor a čierne korenie

  • Každú cviklu jednotlivo zabalíme do alobalu

  • Pečieme na 180°C cca. 2 hodiny, do mäkka

  • Cviklu vybalíme z alobalu, ošúpeme a nakrájame na mesiačiky

Na omáčku z červenej cvikly:

  • 200ml Šťavy z červenej cvikly

  • 30g Hnedého cukru

  • Čierne korenie

  • Soľ

Postup:

  • Šťavu z červenej cvikly nalejeme do hrnca

  • Pridáme cukor a koreniny

  • Zredukujeme na konzistenciu sirupu

Na chrenovú penu:

  • 350ml Smotany na šľahanie

  • 100g Chrenu v skle

  • 15g Strúhaného, čerstvého chrenu

  • 30g Kryštálového cukru

  • Strúhaný, muškátový oriešok

  • Čierne korenie

  • Soľ

Postup:

  • Všetky ingrediencie pridáme do mixéra a spolu rozmixujeme

  • Precedíme cez jemné sitko a nalejeme do fľaše na šľahačku

  • Fľašu nabijeme 1-2ks N₂O bombičkami

  • Dôkladne pretrasieme a skladujeme v chladničke

Hotové predjedlo servírujeme so šalátovými listami, čerstvým chrenom, lieskovými a vlašskými orechmi.

Tagy: Predjedlo