recept_predjedlo

Predjedlo: Zatočené na slano

Slané palacinky.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Cvikla (červená repa)

6 ks vajec

750g múky

4dcl mlieko 3,5%

štipka soli

štipka korenia

štipka cukru

1 lyžička grilovacieho korenia

1/2 PL - maslo 82%

1/2 PL - panenský ol. olej

Plnka:

Syr Lučina

Jogurt biely- 

1 balenie špenátových listov

Karamelizovaná cibuľka (podľa chuti)

Jarná cibuľka 

štipka soli

štipka korenia

Postup prípravy:

Ako prvú si pripravíme cviklu, ktorú rozmixujeme spolu s trochou vody ponorný mixérom. Potom si pripravíme suché ingrediencie: 750g polohrubej múky si vymiešame spolu s korením, soľou a grilovaním korením. Do cviklové hmoty si pridáme vajíčka, mlieko a všetko spolu zmiešame. Pridáme si suché ingrediencie a podľa chuti dochucujeme soľou a čiernym korením. Počas miešania cesta si hustotu cesta môžeme regulovať pridávaním mlieka. Spojením týchto ingrediencií sa nám vytvorí krásne a nadýchaný jemne cesto na slané palacinky. Popri miešaní si môžeme pripraviť panvicu na ktorej budeme pripravovať palacinky. Roztopíme na nej trošku masla zároveň aj s trochou oleja. Počkáme, kým sa nám panvica rozohreje a na rozpálené maslo pomaly nalieva e palacinku. Skontrolujeme si kvalitu cesta a ak je to v poriadku môžeme vytvárať palacinky. Palacinku nalejeme na plochu panvice a pomaly ju otáčavým pohybom ruky vytvarujeme aj zo okraj. Čas, kedy je potrebné otočiť palacinku zistíme podľa toho, že sa nám spravia na palacinke malé dierky. Palacinku krásne prehadzujeme a upečieme z opačnej strany. Po každej 2/3 palacinke jemne nakvapkáme pár kvapiek oleja alebo rozpusteného masla na panvicu a postup opakujeme. Ak máme palacinky hotové, môžeme si zhotoviť plnku. Plnka bude slaná alebo sladko slaná, ale jej základ je vždy rovnaký.  Premiešame si syr Lučina s bielym jogurtom, pridám podľa chuti korenie a soľ. Do slanej plnky pridáme jarnú cibuľku a do sladko slanej skaramelizovanú cibuľu, tam už cibuľku pridávať nebudeme. Pridáme si lístky špenátu a zrolujeme. 

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Predjedlo