Bufflao Wings s Blue cheese omáčkou - Lukáš Kreškóci 

Predjedlo: Lietajúci bizón

Bufflao Wings s Blue cheese omáčkou.

Pripravte si doma menu podľa Lukáša Kreškóciho.

Suroviny na Buffalo wings:

Kuracie krídla

Olej

Cesnakové korenie

Soľ

Čierne korenie

Kypriaci prášok

múka

Frank´s hot sauce

Med

worchester

Maslo

Zeler

Mrkva

Suroviny na blue cheese:

Majonéza

Jogurt

Niva

Soľ

Čierne korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Kuracie krídla očistíme a narežeme na menšie časti. Časť kože stiahneme, aby sa dalo krídlo chytiť za kosť. Osolíme. Zmiešame múku s kypriacim práškom a v tejto zmesi obalíme prichystané krídelka. Rozohrejeme rúru. Plech vymastíme olejom a na plech poukladáme pripravené krídelka kožou dole a zľahka pokvapkáme olejom. Pečieme 20-30 min, pootáčame a pečieme ďalších 20-30min. Na dresing z modrého syra vymiešame všetky ingrediencie spolu a dochutíme podľa vlastnej chuti. V hrnci roztopíme maslo spolu s Frank´s hot sauce, medom a pár kvapkami worchestra. Povaríme, zredukujeme. V takto pripravenej omáčke obalíme upečené krídielká. Zeleninu pokrájame na julienne.

Tagy: Predjedlo