na malom tanieri (predjedlo, lukas zilavy, bez servitky)

Predjedlo: Na malom tanieri

Gyoza.

Pripravte si doma recept z relácie Bez servítky.

Ingrediencie:

Bravčové mleté 200g

300 g hladkej múky

Rastlinný olej 2 lyžice

200 ml horúcej vody

Cesnak

Jarná cibuľka

Zázvor

Ľanový olej

Koriander vňať

Sójová omáčka

Mrkva

Oregano

Rasca, soľ, korenie

Chia Semiačka

Lanové semiačka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Pripravíme si cesto z múky, horúcej vody a oleja, keď máme hotové trochu ho omúčime a dáme do chladničky na cca 30 minút. Pokračujeme plnkou, nakrájame si jarnú cibuľku, cesnak, koriander, mrkvu a oregano, zázvor a taktiež kúsok mrkvy si nastrúhame. Všetko vrátame mletého mäsa si dáme do jednej misy, okrem zázvoru - z toho iba vytlačíme šťavu do misky. Všetko spolu premiešame. Cesto si vytiahneme z chladničky, pomúčime a vyvaľkáme na tenko, vykrojíme si krúžky, a začneme ich plniť. Kraje pospájame. Predhrejeme si panvicu, pridáme olivový olej, taštičky vložíme na olej, do zlatista opečieme iba z jednej strany cca 3 minúty, pridáme trochu vody a zakryjeme pokrievkou, necháme napariť 5 - 6 minút, na koniec iba pridáme na vrch semiačka.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Predjedlo