Lea Vajdová

Dramaturgička z Čert nikdy nespí Lea pracovala s otcom Jozefom Vajdom prvýkrát! Skočili si kvôli seriálu do vlasov?

Seriál Čert nikdy nespí majú na starosti nežné pohlavie. Okrem známej obhajkyne zo Súdnej siene Nadi Jurkemik sa stará o dramaturgiu aj Lea Vajdová. Priezvisko Vajdová nemá len tak náhodou. Jej otcom je práve herec Jozef Vajda.

Leu s otcom mohli diváci vidieť už v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja, kde si zmerali kuchárske zručnosti s bratmi Hudákovými. Na seriáli s otcom však pracovala po prvýkrát. Pohádali sa kvôli seriálu? „Máme skvelý kamarátsky vzťah a už dávno sme si hovorili, že aké by to bolo fajn, keby sa vyskytla príležitosť a mohli by sme spolu na niečom pracovať. Tak som ho oslovila do príbehu Vypadni miláčik a on to našťastie neodmietol.  Dúfam, že to nebola naša posledná spolupráca a že je to len začiatok, pochvaľovala si spoluprácu s otcom Lea.

Lei pomáha pri práci aj dcérka Ela. Lei pomáha pri práci aj dcérka Ela. Zdroj: archiv LV

​Lea nie je v médiách žiadnym nováčikom a pracovala na niekoľkých zaujímavých projektoch. „Moja prvá dramaturgická práca bola ešte na vysokej škole. Robila som na relácii Pre a proti a Ženský magazín a hneď potom som robila kriminálku V mene zákona. Okrem toho som pracovala aj ako redaktorka, copywriter a pr manažérka,“ prezradila nám o svojich pracovných úspechoch sympatická bruneta.

V súčasnosti je spoludramaturgička nového seriálu Čert nikdy nespí.  Čo sa jej na tom najviac páči? „Predovšetkým to, že ide o poviedkový seriál. Každá epizóda má svoj uzavretý príbeh a jednotlivé časti na seba nie sú viazané. Tým pádom máme ako tvorcovia slobodu výberu tém a námetov. Okrem toho ju baví pracovať s Naďou Jurkemik, s ktorou sú už zohratá dvojka. „Naďa je mojou dlhoročnou a blízkou priateľkou, poznáme sa od vysokej školy a veľa sme toho spolu prežili o to ľahšie sa nám spolu tvorí. Musím povedať, že nás to spolu baví a nie je nič lepšie, keď sa práca stáva tak trochu aj zábavou,“ pochválila sa Lea.

Nový seriál Čert nikdy nespí môžete vidieť každý utorok o 20:35 hod na JOJ-ke.

Katarína Gajdošíková

Katarína Gajdošíková

Viac článkov od autora