Hviezdičkám z Talentu sa splnil ďalší sen: Rómsky zbor z Luníka 9 má svoj prvý klip!

Diváci JOJky a fanúšikovia šou Česko Slovensko má talent si určite veľmi dobre pamätajú rómsky spevácky zbor z Luníka 9 pod názvom Devjatkakere Chave. Svojím neskutočným nadaním a temperamentom si v talentovej šou získali nielen porotu, ale i divákov. Teraz sa im splnil ich ďalší sen. Natočili totiž svoj prvý videoklip.

Zbor detí z Luníka 9, ktorý si hovorí aj Devjatkakere Chave, aj spolu so svojím učiteľom naspievali skladbu, ktorá má pekné poslanie. Spájať ľudí bez ohľadu na rozdiely. Televízia JOJ spojila sily s anonymným darcom z Košíc, aby sme týmto deťom v rámci projektu Darované Vianoce splnili ich veľké želanie. A tým bolo natočiť ich prvý videoklip. Dali sme dokopy nakrúcací štáb a spolu s deťmi sme sa vybrali splniť ich sen do našich nádherných Tatier.

Mnohé z detí na takomto výlete ešte nikdy neboli a tak to bol pre nich veľký zážitok, ktorý si užívali plnými dúškami. Vidieť zblízka Lomnický štít či Skalnaté pleso, tak bolo pre nich priam zázračné. Navyše, vďaka ochotným a ústretovým Tatrancom sa mohlo nakrúcať kdekoľvek – i v lanovkách, ktoré poskytli na tento účel bezplatne. Výsledkom je krásny videoklip plný energie, radosti a temperamentu.

​Pre detský spevácky zbor sme si však pripravili aj špeciálne prekvapenie. Lepšie povedané ponuku, aká sa neodmieta. Do školy ich ešte koncom minulého roka prišiel navštíviť muzikant Ondrej Kandráč, ktorý im navrhol, aby 18. júna vystúpili na koncerte kapely Kandráčovci na košickom amfiteátri ako špeciálni hostia. Malých spevákov to nesmierne potešilo a tak mali hneď dva dôvody na radosť!