Dominika Morávková vyvracia mýtus, že muži sú mäsožravci!

Dominiku Morávkovú budete môcť stretávať na obrazovkách televízie JOJ od 19. mája. Krásna herečka si úlohu kuchárky Niky v seriáli naplno vychutnala, keďže k vareniu má sama veľmi blízko.

Nie každý vie o herečke, že je milovníčkou vegánskej stravy. Tá rezonuje v jej kuchyni najčastejšie. A nevarí ju len sebe, napriek tomu, že jej dve detičky a manžel nie sú vegánmi, ich stravu sa snaží ozvláštniť o tento druh kuchyne. "Deti k tomu nevediem, Amálka napríklad miluje mäso, ja si viem stravu nahradiť náhradou, ona zatiaľ nie. Môjmu manželovi mäso nechýba. Nemusím aspoň variť na dva spôsoby," povedala sympatická herečka.

 

Herečka sa cestou rastlinnej stravy vybrala po tom, čo ju oslovili z jednej výzvy. "Viedla ma k tomu aj rastlinná výzva z jednej neziskovej organizácie, začalo ma to baviť, viac som si o tom hľadala," priznala. Po skončení výzvy však Dominika naďalej skúšala experimentovať s týmto druhom jedálnička. "Mám rada klasické jedlá ako napríklad segedínsky guláš, ale nahrádzam to tempehom a takýmito sójovými vecami. Bolonské špagety sú super na vegánsky spôsob," poradila. 

V kuchyni ju vie nahradiť aj jej manžel, ktorý má rovnako rád rastlinnú stravu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika (@dominika_m_o_r_a_v_k_o_v_a)

Nebola to však len rastlinná výzva, ktorá ju k vegánstvu viedla. "Stravujem sa tak na deväťdesiat percent na vegánsky spôsob, stravovala som sa tak už pred ôsmimi rokmi. Teraz, keď prídem niekde na návštevu, dám si aj vegetariánsku stravu," vysvetlila seriálová Niky. "Inklinujem k tomu, pretože cítim, že to je moja cesta. Ja som si v tomto našla svoj smer, vyhovuje mi vegánstvo," dodala Dominika Morávková.

Nenechajte si ujsť novú sériu Delukse na obrazovkách TV JOJ už od 19. mája 2021!