Adam sa mení na hrdinu: Zachráni nielen kone, ale aj synovca Filipa!

Rebelský pilot mení svoj rebríček hodnôt a na prvé miesto dáva rodinu.

Keď Adam prišiel nazad na statok, prišiel preto, aby vyriešil vlastné problémy. Chcel získať peniaze, otočiť sa na päte a pokračovať vo svojom živote v Berlíne. Jeho rozhodnutia najprv všetko skomplikovali a vtedy asi od neho nikto nečakal, že je vôbec schopný nejakých hrdinských činov. No dnes sa mení na absolútneho hrdinu vo viacerých situáciách. Pomôže nielen zachrániť statok, ale aj synovca Filipa.

Osvald spúšťa čo najrýchlejšie svoj plán na predaj koní. Do toho mu však vstupuje jeho vlastný vnuk. S vyhlásením, že sa nič diať nebude, pokým sa nevráti otec, šokuje nielen jeho, ale aj sestru Simonu. Keď mu oni tvrdia, že nič nezmôže, on sa rozhodne pre radikálny krok: chce použiť peniaze, ktoré dostal na vlastné problémy, na záchranu statku a kúpi za ne kone.

Zatiaľ čo celá rodina je ochotná dať Filipovi druhú šancu, jeho vlastná matka sa mu otáča chrbtom. Rozhodne sa aj napriek prosbe Bianky, že Filip musí ísť nazad do diagnostického centra. Filip je zmierený so svojim osudom, no opäť zasahuje jeho strýko Adam. Vie, že ak chce synovcovi pomôcť, musí zostať na Holzmannke. On je to ochotný spraviť pre neho a pre svoju rodinu. Podarí sa mu zastaviť Simonu, Osvalda a predaj koní? Sledujte Divoké kone dnes o 20:30 na JOJke!