Kapela Smola a Hrušky oslávi 17 rokov na scéne vo veľkom štýle!

V Dobrom ráne predstavila v rámci hudobných pondelkov nový videoklip ku skladbe Čierny Biely.

Do Dobrého rána dnes zavítala slovenská ska-punk-rock-popová hudobná skupina Smola a Hrušky, ktorá oslavuje 17 rokov na hudobnej scéne. Chlapci sa dostali do povedomia hitmi Matura, Fajčit treba, Pridaj si ma, Na čom záleží a Honey Honey. Členov skupiny spájajú okrem rodinných väzieb aj kanadské žartíky, basketbal, „crazy“ komédie, horory, párty a všadeprítomná recesia, ktorú vkladajú do svojej tvorby. „Sme ako Timkovci,“ smejú sa členovia kapely, v ktorej nájdete bratov, bratrancov a švagrov. Smola a Hrušky vydala päť štúdiových albumov a pracujú na šiestom. „Sme v šiestom mesiaci. Pracujeme na šiestom albume. Chceme urobiť Best of. Teraz veľa makáme,“ priznávajú odhodlaní muži.

Posledné dva roky boli pre skupinu veľmi plodné. Počas česko – slovenského turné TOPFEST BEST OF TOUR 2013 pokorila kapela hranicu 850 koncertov. Záver roka 2013 patril akustickému turné UNPLUGGED & DOCUMENT TOUR 2013, na ktorom odohrali 14 koncertov. Počas nich sa na plátne premietal dokument o kapele, ktorý nakrútil avantgardný umelec Enrik Bistika. Rok 2014 bol pre členov Smola a Hrušky plný pozitívnych udalostí. Skupina rozbehla akustické turné SPECIAL UNPLUGGED TOUR 2014 v šiestich mestách a prvýkrát aj v Českej republike. Okrem koncertov sa venujú aj skladaniu nových skladieb.

Do Dobrého rána prišli predstaviť aj svoj nový nadčasový singel a videoklip ku skladbe Čierny Biely. „Spolupracovali sme s česko-rómskou kapelou Gulo Čar a s raperom Supom so skupiny Moja Reč. Je to celé o tom, aby sme boli k sebe tolerantní. Vlastne všetci sme dobrí aj zlí. Je to celé o tom, čo vlastne dokážeme sami v sebe zmeniť,” vysvetľuje člen kapely. Smola a Hrušky oslávi svoje narodeniny na jednom z najväčších letných festivalov na Slovensku, kde sa môžete tešiť na veľkú šou. „Leto budeme mať zaujímavé, lebo začíname hrať aj v Čechách. Budeme veľa cestovať.  Budeme hrať na Topfeste, ktorý bude 27. júna v Piešťanoch. “