Osudy Moniky a Lukáša trhajú srdce: Trápenie s rodičmi a smutné spomienky na detstvo!

Rodičia by mali byť pre svoje deti prístavom nádeje, no nie vždy to tak aj naozaj je. Svoje o tom vedie aj Monika a Lukáš, ktorí už v stredu v šou Dom snov zabojujú o vlastné bývanie. Tento sympatický pár okrem veľkej lásky spájajú aj smutné spomienky na detstvo.

Keď sa pozriete na Moniku a Lukáša, tak vidíte dvoch veselých ľudí plných života. V hĺbke srdca však ukrývajú traumy, ktoré im spôsobili tí najbližší. Ich rodičia. Sympatický mladík mal ťažké detstvo, pretože jeho otec bol alkoholik a tyran. Fyzické i slovné útoky na jeho mamu bývali na dennom poriadku. „Pamätám si dodnes, ako som držal sestru v perinke na rukách a otec zatiaľ atakoval mamu. Jediným riešením bol útek. A po úteku som v 12tich rokoch hupol do sveta dospelých a detstvo pre mňa skončilo. Musel som sa začať obracať aj ja, pomáhať mame, pretože inak to nešlo,“ zaspomínal si na tínedžerské časy. Hoci odvtedy ubehlo už veľa rokov, Lukáš na domáci teror nevie zabudnúť. „Bohužiaľ, zlé spomienky ničia tie dobré. Stále mám pred očami bitky, hádky rodičov. Vidieť ako otec bije mamu je niečo hnusné, odporné a vryje sa do pamäti navždy.“ Aj preto má Lukáš úplne jasnú predstavu o budúcnosti. Najdôležitejšie pre mňa je to, aby som nebol ako môj otec. Vo veľa veciach zlyhal. A už v detstve som si povedal, že budem iný. Chcem byť nie len vzorným mužom pre svoju ženu, ale i vzorným otcom, na ktorého budú deti hrdé.“

​Na ružiach ustlané to nemala ani Monika. Odmalička žije u adoptívnych rodičov, s ktorými ale nevychádza, najmä s matkou. Tá jej robila zo života peklo. Neustále psychické týranie, výčitky a obviňovanie vyústili až do bodu, keď mladé dievča muselo vyhľadať odbornú pomoc.Toto všetko ma doviedlo až ku psychologičke. Pred istým časom som začala mať panické záchvaty úzkosti. Nevedela som dýchať, nevedela som čo robiť. Vtedy ma Luky zobral ku psychologičke, ktorá mi povedala, že kvôli mame trpím postraumatickou stresovou poruchou a vysvetlila mi tiež niečo o mame. Láska k rodičom môže byť najsilnejšia na svete, ale niekedy ich zlé správanie a prejavy to dokážu zničiť,“ myslí si Monika. Keďže podľa jej slov matka nikdy nie je s ničím spokojná, neprijala ani svojho budúceho zaťa. Vždy som si predstavovala, že raz domov prinesiem priateľa a rodičia ho prijmú. Že sa budeme navštevovať a v jeden moment v živote im oznámim, že budú starí rodičia. Avšak v tomto prípade sa tak asi nestane. Krutosť Monikinej adoptívnej matky miestami trhá srdce.Mama sa raz vyjadrila, že radšej by ma videla mŕtvu, aspoň by mi chodila na hrob. Myslím si, že toto hovorí za všetko. Lukáš aj Monika si prešli naozaj ťažkými chvíľami, a preto berú účasť v šou Dom snov ako šancu na nový a krásny život.

Sledujte pokračovanie šou Dom snov už v stredu o 20:35 na JOJke!