Kariéru v Sľuku jej vzala vážna choroba: Tanečníčka Lucia má imunitu ako novorodenec!

Pre krásnu tmavovlásku Luciu bol tanec v Slovenskom ľudovom umeleckom kolektíve, známom ako Sľuk, všetkým. Svoju prácu milovala celým srdcom i dušou. No prakticky zo dňa na deň, sa stalo niečo, s čím nikto nerátal. Vážna choroba ju pripútala na nemocničné lôžko!

V druhej časti šou Dom snov spoločne zabojujú o vlastné bývanie aj sympatickí Tomáš s Luciou, ktorí aktuálne bývajú v prenajatom byte v bratislavskej Petržalke. Ich láska sa začala v Sľuku, v ktorom obaja dlhé roky tancovali. Najprv boli kamarátmi a postupne, keď sa spoznávali viac a viac, jedného dňa zistili, že to, čo k sebe cítia, už nie je priateľstvo, ale láska. Hoci títo mladí ľudia tvoria pár len vyše dvoch rokov, už spolu zažili viac, než možno niektorí za celý život. Luciin osud ottiž od základov zmenila vážna choroba.

​Tmavovláska vyštudovala 8-ročné tanečné konzervatórium a do Sľuku nastúpila hneď po škole. Jej srdce doslova bilo pre ľudový tanec. „Veľmi sa mi to páčilo a ani som si nevedela predstaviť, že by som robila niečo iné,“ povedala Lucia. Lenže jedného dňa sa všetko zmenilo. Jedného dňa som dostala teploty a nejak to malo rýchly spád, že za dva dni som už bola v nemocnici. Skončila som tam na dva mesiace. Potom som ešte rok bola na péenke. Mne momentálne uznali invalidný dôchodok nad 75 percent,“ zaspomínala si na veľmi ťažké časy. Mladej žene diagnostikovali agranulocytózu, čo je ochorenie, pri ktorom je znížená tvorba bielych krviniek. Keďže tie tvoria imunitu a hoja organizmus, Luciina imunita je v dôsledku tohto ochorenia približne na úrovni novorodenca. Kvôli tomu sa nemôže príliš fyzicky vyčerpávať a tak s tancom musela skončiť.

Veľmi ťažko to niesol aj jej partner Tomáš, ktorý sa o svoju životnú lásku staral a bol jej vždy nablízku. Vyštudoval totiž zdravotnú školu a tak jej presne vedel poskytnúť potrebnú starostlivosť, ako napríklad, pichanie injekcií.Ja by som pre ňu spravil všetko. Keď skončila v nemocnici, zo začiatku sme sa báli, že čo. Ale, keď mi volali potom s horšou správou, čo jej je, tak to bolo strašné. Vidieť ju na tej posteli s tými hadičkami...to nikomu neprajem ten pohľad,“ zhodnotil so slzami v očiach. Že musela Lucia skončiť s profesionálnym tancom, ju, samozrejme, veľmi bolí. No práve v Tomášovi má veľkú nádej. „Je mi to ľúto, ale som rada, že aspoň on môže robiť to, čo máme radi obaja. Aj za mňa,“ dodala. Ako sa bude tomuto páru dariť v šou Dom snov? Budú to práve oni, ktorí vyhrajú a už o týždeň zabojujú o vlastné bývanie?

Sledujte šou Dom snov každú stredu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Dom snov