Zo skromnej dievčiny majsterka sveta: Ako zmenili úspechy život Petry Vlhovej?

Za úspechmi sa skrýva tvrdá drina.

Inkognito dnes poctí svojou návštevou jedna z najúšpešnejších slovenských športovkýň – lyžiarka Petra Vlhová. Len 22-ročná majsterka sveta žne úspechy na každom kroku a tento rok sa jej podaril už druhý triumf kariéry. Za tým všetkým sa však skrýva nielen obrovský kus talentu, ale aj svedomitá a tvrdá príprava počas celého roka. „Je to veľká zodpovednosť a úžasný pocit. Treba však trénovať, makať na sebe a možno to príde znova,“ hovorí Petra, ktorá sa už teraz intenzívne pripravuje na ďalšie majstrovstvá sveta či najbližšie olympijské hry. Sympatická lyžiarka tak dokazuje, že hoci sú podmienky ťažké a konkurencia silná, keď človek na sebe maká, výsledky časom prídu.

Večný cestovateľ?? #cestounecestou #bratislavatrip #budeakonebolo

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13),

Život mladej lyžiarky je pritom poriadne náročný. Napriek tomu však pred pár mesiacmi úspešne ukončila strednú školu. Najprv však musela ukončiť sezónu. „To bol apríl, mala som len dva mesiace na to, aby som ukončila ročník, zmaturovať, písomné a praktické maturity. Bolo to ťažké obdobie, mám to za sebou, no som rada, pretože mi padol veľký kameň zo srdca,“ prezrádza Peťa, ktorá sa už teraz môže naplno venovať lyžovaniu.

Ruka v ruke s obrovskými úspechmi však osobnosť mladej lyžiarky nijako neutrpela, Petra nespyšnela, hoci sama priznáva, že život sa jej poriadne zmenil. „Veľa ľudí ma pozná, život je trochu iný, než keď som bola obyčajná baba. Snažím sa však byť ako predtým. Iné je len to, že ma ľudia spoznávajú. Už som na to zvyknutá a snažím sa to brať tak, ako to je. Robím to, čo ma baví,“ hovorí úspešná lyžiarka, pre ktorú náročný tréning nekončí ani vtedy, keď na Slovensku udierajú tridsiatky.

Sledujte premiérové Inkognito s Peťou Vlhovou dnes o 20:35 na JOJke!