Ani profíci to na obraze nemajú ľahké: Ako hádači bojujú s trémou?

Majú ju ešte vôbec?

Nikto nepochybuje o tom, že Inkognito patrí medzi historicky najúspešnejšie a najobľúbenejšie slovenské relácie vôbec. „Staré“ Inkognito sa na našich obrazovkách vysielalo v rokoch 2003 až 2008, aby sa potom mohlo znova vrátiť v novom šate v roku 2015 späť na obraz. Za vyše 2 roky sa odvysielalo neuveriteľných 150 častí. Neodmysliteľnou súčasťou relácie je hádačská zostava, ktorú tvoria mnohé známe mená. Tí berú svoju prácu ako zábavu, ktorá začína prakticky už od prvej sekundy, ako sa spolu všetci stretnú na chodbách. Všetci z nich však berú nakrúcanie skutočne zodpovedne, hoci prvotná tréma už u väčšiny z nich po čase odpadla. „Keď idem nakrúcať, nepociťujem trému, no nevnímam to ani ako rutinu, ja sa na Inkognito vždy veľmi teším. Je to pre mňa práca, pri ktorej sa vždy veľmi zabavím a som veľmi šťastná, že diváci, ktorí tam s nami sú, sa zabávajú a je medzi nami dobrá interakcia,“ prezradila nám ostrieľaná hádačka Zdenka Studenková, ktorá bola v Inkognite ako doma už v jeho počiatkoch pred vyše desiatimi rokmi. O niečo horšie to mali nováčikovia, ako napríklad dnes už skvele zabehnutý Čeky: „Pociťoval som trému, lebo na začiatku to má človek naozaj ťažké. Teraz je to skôr také, ako keď horí oheň a je dobrý vzduch. Ten oheň sa rozhára vďaka nemu. Tak som sa ja stal vďaka kolektívu, ktorý tam je, dobrou súčasťou Inkognita.“ Čekymu sa najviac triasli kolená pred Jožom Vajdom a Zdenkou. „Povedal som si fíha. Ale zase mal som tam aj bratov z východu, tak som si povedal, snáď ma upozornia, keby som niečo prestrelil. A snažil som sa hádať a byť najpresnejší,“ pokračuje vždy dobre naladený zástupca východniarskeho krídla.  

​Ďalším z novších členov je aj Marcel Forgáč, ktorý má síce bohaté a dlhoročné skúsenosti s vystupovaním na obraze, no pred Inkognitom mal už od začiatku veľký rešpekt. „Vždy je tam trošku trémy, ja by som ju nazval tréma výrazu úcty k publiku. Zároveň je tam vždy obrovská radosť, lebo tvoriť v kolektíve, ktorý sa tam schádza, je veľmi inšpiratívne, nikdy neviete, ako sa to vyvŕbi. Plus tie ingrediencie, ktoré zamiešajú jednotliví účastníci tej hry a Vlado. Priznám sa, milujem tú výrobu,“ neskrýva obrovské nadšenie Marcel, bez ktorého by bolo Inkognito ochudobnené minimálne o stovky trefných vtipov.

​Aj budúca mamička Zuzka Šebová sa vždy cíti v hádačskej štvorici ako ryba vo vode. „Nejde ani o trému, ani o rutinu, ide hlavne o zábavu a dobrú náladu. Milujem nakrúcať Inkognito, hádať povolania, našu úžasnú partiu, Zdenku a chlapcov. Vždy idem odtiaľ vysmiata a teším sa, ako budem doma Miškovi hovoriť, koho sme uhádli a koho nie. Niekedy mu poviem iba indíciu a on skúša uhádnuť. Veľakrát ale uzná, že sme to vôbec nemali ľahké,“ prezrádza Zuzka.

Sledujte premiérové Inkognito dnes o 20:35 na JOJke!