Hádači plakali od smiechu! Kuriér Lukáš vysvetlil, prečo na nich musíme čakať tak dlho!

V špeciálnom pondelkovom Inkognite si do kresla pre hostí sadol aj sympatický Lukáš, ktorý pracuje ako kuriér. Nuž, a práve v súvislosti s blížiacimi sa Vianocami ho hádači i samotný moderátor Vlado Voštinár tak trochu „pogrilovali“. Ale to len preto, aby ste sa o kuriéroch dozvedeli všetko, čo ste chceli vedieť!

Na základe indície Vianoce, správnej hádačskej intuície a dobrých otázok hádači pri jedinom „nie“ zistili, že sympatický hosť Lukáš pracuje ako kuriér. Od prvej chvíle, keď už bolo jasné, čo robí, mu to za dlhé hodiny čakania na balíky pri iných kuriéroch všetci postupne „vytmavili“. S humorom, samozrejme. Lukáš, ja sa chcem spýtať...prečo to tak vždy nepríjemne vyjde, že si človek musí dovolenku zhruba na deň, aby sa podarilo skontaktovať? Ja chápem, že máte toho veľa, ja tomu rozumiem,“ povedal Juraj Šoko Tabaček. Vy ste normálne rukojemnícka dráma,“ doplnil Mišo Hudák.Prídeme medzi 9:00 – 17:00. Prepáčte, ja vtedy zvyknem žiť život. Zajtra očakávajte zásielku. Tak to je paráda, zajtra je ten deň. Od rána som nahodený. Čo robíte? Čakám zásielku!“ dodal so smiechom Šoko.

INKO - kurier Lukas Zdroj: TV JOJ

Kuriér Lukáš vysvetlil, že pred Vianocami majú kuriéri asi tak trikrát viac práce než počas zvyšku roka a doručiť všetky zásielky včas je naozaj veľmi náročné.

V.V.: Koľko toho večer veziete späť, čo nebolo vyexpedované?
Kuriér Lukáš: Snažíme sa čo najmenej. Väčšinou sú to zvozy od zákazníkov. Tých nedoručených balíkov sa snažíme, aby bolo čo najmenej. Nejaké 2-3 možno sú.

V.V.: Pred Vianocami vozíte viac menších alebo doprajú si ľudia aj rozmerné balíky?
Kuriér Lukáš: Je to aj aj. Ale viac-menej pred Vianocami sú to nejaké šperky…

V.V.: A vy to ako viete, keď je to zabalené? (smiech)
Kuriér Lukáš: Vidíme odosielateľa. Na každom štítku je to napísané. Keď to ide z firmy zo zlatom, asi tam nebude práčka.

V.V.: To sa ťažko odovzdáva, nie? By sa mohlo povedať: stratilo sa.
Kuriér Lukáš: To nie je také jednoduché. Prešetrovalo by sa to, kde sa to stratilo. Ten balík ide zo zapečateného kamióna, potom sa balíky vykladajú, všetko je to pod kamerami…

V.V.: Ja len kvôli zákazníkom. Nemalo by sa to stať?
Kuriér Lukáš: Určite nie.

V.V.: Aj si to ľudia prekontrolujú, kým to prevezmú?
Kuriér Lukáš: Niekedy áno. Keď je tam naozaj nápis krehké, tak si to chcú otvoriť a pozrieť, či tam nie je niečo. Keby náhodou bolo, som očitý svedok. Vieme vypísať nejaký škodový zápis, ale stáva sa to málokedy.

V.V.: Vie si kuriér doručiť niečo aj sám? Alebo použije kuriéra?
Kuriér Lukáš: Využije sám seba. Doručí to sám sebe a ešte dostane za to zaplatené. (smiech)

Tagy: Inkognito