Herci kvôli seriálu Jenny radikálne zmenili imidž: Ako vyzerali pred ostrihaním vlasov?

Bára Očenášová a Simon Štubniak, ktorí stvárňujú hlavných hrdinov nového seriálu Jenny, si na vlastnej koži vyskúšali, aké to je prísť o vlasy. Kvôli nakrúcaniu sa totiž museli ostrihať.

Strata vlasov je jedným z nežiaducich účinkov, ktoré so sebou nesie liečba onkologického ochorenia. Popri všetkých starostiach s chorobou sa to v porovnaní s bojom o život na prvý pohľad javí ako ten najmenší problém. No opak je pravdou. Pre pacientov býva vypadávanie vlasov akýmsi zlomom. Svoje o tom vedia aj herci zo seriálu Jenny, ktorí si kvôli nakrúcaniu seriálu museli reálne ostrihať svoje vlasy. „Už na začiatku sa preberala otázka strihania. Ale ja som si stále hovorila, že sa to nejak zamaskuje. Ale vždy bol plán, že ma ostrihajú. Čo som si ja nejak nevzala k srdcu. Potom, keď som videla v Simonovej ruke tej strojček, tak som to pochopila,“ prezradila Bára Očenášová, ktorá stvárňuje hlavnú hrdinku Jenny. Na vlastnej koži okúsila, aké to je prísť o vlasy a ako sa pri tom človek cíti.

​Ako sama priznala, plač nemusela pred kamerami vôbec predstierať. „Myslím, že pre dievča je vždy zložité alebo ťažké, keď stratí vlasy. Aj pre všetky deti je to, myslím, ťažké. Ja som si tým naozaj prešla. Moment zlomu nastal, keď som sa videla v zrkadle. Vtedy som naozaj začala plakať. Nemať vlasy ako dievča je veľmi zložité. Aj vlasy robia človeka. Myslím, že som lepšie vedela porozumieť tým pacientom,“ vyznala sa. O hustú kučeravú hrivu prišiel aj jej herecký kolega Simon Štubniak, ktorý si zahral jej seriálovú prvú lásku – Olivera. Keď vás tam ostrihajú, žiletkou to dajú dole, nalíčia vás, tak sa do toho určite viete lepšie vcítiť,“ vysvetlil Simon.

Sledujte seriál Jenny už v nedeľu 1. marca o 20:35 na JOJke!