Veľké finále seriálu Jenny plné emócií: Dojímavý záver vás rozplakal a chytil za srdce!

Výnimočný seriál Jenny vznikol preto, aby medzi ľuďmi šíril osvetu o onkologických ochoreniach. Aby sme získali dostatok vedomostí o tejto problematike, ale aj preto, aby nám vlial do žíl nádej.

Život tínedžerky Jenny sa zo dňa na deň radikálne zmenil, keď jej do cestu vstúpila leukémia. Detskú izbu vymenila za izbu na detskej onkológii, tanečné tréningy za chemoterapiu, priateľov za zdravotné sestry. Po prvotnom šoku však zistila, že aj každá negatívna situácia v živote prináša aj čosi pozitívne. Za múrmi nemocnice spoznala svoju prvú lásku, Olivera, vďaka ktorému bojovala za svoj život ako levica. Hoci to bola dlhá vojna, Jenny ju vyhrala a splnili sa jej tak všetky tri sny – byť zdravá, zúčastniť sa na tanečnej súťaži a byť s Oliverom. Záverečné minúty tohto výnimočného seriálu boli naozaj veľmi emotívne a dojali azda každého. Ešte raz si ich môžete pozrieť vo videu!

​Rakovina je dlhé roky tabuizovanou témou a ak niekto povie, že ju má, vo väčšine prípadov oklie stuhne. O to viac, ak ide o dieťa. Lenže, takto by to nemalo byť, pretože rodine a ani samotným pacientom to nepomôže. Pomôžu im slová podpory a vyjadrenie nádeje. S cieľom šíriť takúto osvetu v spoločnosti vznikol nový výnimočný seriál Jenny.

Pri jeho zrode intenzívne pomáhali a poskytli odbornú garanciu lekári z Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) a Národného onkologického ústavu (NOÚ). Diváci tak videli reálny príbeh človeka, ktorý sa lieči v nemocnici. Práve zdravotníci veria, že aj vďaka Jenny sa konečne leukémia a rakovina prestanú vnímať ako strašiak. Ročne na diagnózu seriálovej Jenny ochorie 30 detí, no v súčasnosti sa vylieči osem z desiatich detí. V niektorých prípadoch je to až deväť detí z desiatich.