Petra Denkova Miss Europe Supranational

Slovenka zabodovala na svetovej súťaži krásy: Sexi Petra je najkrajšia žena Európy!

Celkovo sa dostala do Top desiatky dievčat z celého sveta.

Dosiahla nevídaný úspech! V poľskom meste Krynica sa v piatok večer uskutočnilo veľké finále prestížnej súťaže krásy Miss Supranational, na ktorej Slovensko reprezentovala 2.vicemiss Petra Denková. Od začiatku zápolenia o zisk korunky najkrajšej ženy sveta sa jej mimoriadne darilo. Postupne zabodovala v čiastkových súťažiach - na Miss Top Model sa umiestnila v TOP 10 a na Miss Best Body sa prebojovala do prvej trojky dievčat s najkrajším telom. Jej úspešné ťaženie vyvrcholilo počas finálového večera, keď ju porota vybrala spomedzi 82 krások z celého sveta do prvej desiatky. Už toto výborné umiestnenie by bolo pre našu krajinu veľkým úspechom,  no sexi Petra triumfovala ďalej. S prehľadom získala korunku pre kontinentálnu kráľovnú krásy a pýši sa titulom Miss Europe Supranational. Je to doposiaľ najlepší úspech Slovenky na tejto súťaži a vo všeobecnosti jeden z najväčších úspechov slovenských dievčat na svetových súťažiach krásy. O Denkovej kvalitách vedela aj riaditeľka Miss Slovensko, Karolína Chomisteková, ktorá jej krátko pred odchodom do Poľska dávala vysoké šance. „Petra je veľmi dobrý a pohodový človek. Nie je konfliktná, je vysoká, je krásna, má veľmi dobrý prejav na pódiu aj osobnostne. Myslím si, že v tomto bude víťazka,“ povedala vtedy Chomisteková.

Prečítajte si krátky rozhovor s najkrajšou Európankou, Petrou Denkovou: 

Čo si cítila, keď si počula svoje meno pri vyhlasovaní Miss Europe Supranational?
Keď vyhlásili Slovak Republic, nechcelo sa mi tomu veriť. Bol to neopísateľný pocit a pocit zadosťučinenia, že som všetko počas troch týždňov robila správne a ľudia z organizácie Miss Supranational si to všimli, ocenili to a moja snaha nevyšla nazmar.

Čo pre teba znamená fakt, že si najkrajšou Európankou?
Tento titul si veľmi vážim, ale za najkrajšiu Európanku sa sama nepovažujem. Viem, že existujú stovky krajších žien v Európe. Na týchto súťažiach sa však nehodnotí len krása dievčat, ale vyžaduje sa hlavne mentálna vyspelosť a reprezentatívnosť. Hodnotí sa samozrejme aj sčítanosť dievčat a znalosť spoločenskej etikety. Okrem toho veľkú rolu zohráva charizma dievčat, pretože charizmatické, inteligentné a sčítané dievčatá sú veľa krát krajšie ako tie, ktorým bola nadelená len krása.

Čo si myslíš o víťazke Miss Supranational, ktorou je Miss Paraguay?
Víťazka je veľmi krásna, milá, mladá žena a držím jej palce k úspešnému kraľovaniu. Bola v mojej TOP 5 favoritiek na víťazstvo.

Ako si si užila finálový večer?
Najviac ako sa len dalo. Bol to nádherný pocit stať tam s vedomím, že reprezentujem našu krásnu krajinu, a že ma sledujú tisícky ľudí z celého sveta.

Ktorý moment z Miss Supranational ti utkvel v pamäti natoľko, že naň nikdy nezabudneš?

Nikdy nezabudnem na celé tieto tri týždne. Veľa som za počas nich naučila, veľa mi to dalo do života aj tým, aké to bolo náročné a veľa krát sa mi od únavy a vyčerpania podlamovali kolená. Potom však vždy prišiel nejaký krásny moment, ktorý ma povzbudil, nabrala som novú energiu a šla ďalej. A celé finále to už bola len "čerešnička na torte" a môžem s čistým svedomím povedať, že som sa snažila reprezentovať najlepšie, ako som vedela a ten titul som si fakt odmakala.