Miss kastingy

Ako uspieť na kastingu Miss Slovensko 2016? Máme pre vás tajné rady priamo od poroty!

Začíname už zajtra v Žiline.

Súťaž krásy Miss Slovensko má pred sebou svoj 21. ročník, v ktorom bude opäť hľadať najkrajšiu Slovenku. Dievčaťu, ktoré sa stane novou kráľovnou krásy, sa od jari zmení život od základov, pričom bude mať pred sebou úžasný rok plný zábavy, ale aj povinností. Ako sa však uspieť na kastingoch a dostať sa do finálovej dvanástky? To je otázka, ktorú si možno kladú mnohé dievčatá túžiace po titule Miss Slovensko 2016. V spolupráci s porotou sme pre vás zostavili zoznam užitočných rád, ktoré vám na kastingu môžu veľmi pomôcť. Ak ich dodržíte, ste už len krôčik od postupu do semifinále.

1.Po príchode sa zaregistrujte a relaxujte
Po príchode na miesto konania vás privítajú usmievavé hostesky, ktoré si zaregistrujú vaše údaje, dajú vám dotazník a pridelia vám poradové číslo. Každá z adeptiek dostane magazín Eva, takže kým sa dostanete na rad, môžete si čítať a zbaviť sa tak prípadného stresu. 

2.Ako dlho trvá kasting?
Dievčatá, ktoré prídu medzi prvými, vedia, či postupujú do semifinále približne do hodiny. Ak postúpite, verte, že to s vami vyzerá veľmi dobre. Organizátori totiž nechcú nikoho zbytočne preháňať do Bratislavy, ak je napríklad z opačného konca Slovenska. Ak nepostúpite, nezúfajte. O rok máte opäť šancu. 

3.Príďte s psychickou podporou
Vezmite si so sebou na kasting najlepšiu kamarátku, mamu či priateľa. 

4.Vezmite si niečo na zahriatie
Jednou z povinných kategórií je promenáda v plavkách. Keďže je január a nie je práve najteplejšie, je vhodné mať po ruke dlhší teplý sveter, kardigán či pončo. Hoci sa promenáda koná vo vyhriatej miestnosti, vo foyeri môže byť chladnejšie. Pokojne si so sebou vezmite aj teplý čaj v termoske. 

5.Čo by ste mali povedať pred porotou?
Pred vstupom do miestnosti vypľujte žuvačku a po vstupe sa nezabudnite pozdraviť. Pripravte si o sebe základné informácie, pričom sa pokojne pochváľte tým, čo je na vás špecifické. Máte vlastný blog? Hráte na hudobný nástroj? Maľujete? Povedzte o tom porote, určite to ocení. Ak mávate pri rozprávaní trému, upokojíme vás. Rozhovor s porotou budete mať osamote a nebude pri ňom prítomná žiadna „konkurentka“. Pár viet o sebe si radšej dopredu pripravte aj v angličtine, aby vás stres nepripravil aj o základnú slovnú zásobu. 

6.Čo sa vás bude porota pýtať?
Porota vám bude klásť rôzne otázky, no nebojte sa, nebude to nič náročné. Potrebujú len zistiť, ako veľmi chce daná adeptka do súťaže ísť a aké má ambície. Určite čakajte otázku: Prečo by ste sa mali stať novou Miss Slovensko práve vy? či Aká by mala byť Miss Slovensko 2016? Skúste si pripraviť aj vaše životné krédo, obľúbenú myšlienku či heslo, ktorým sa riadite. 

7.Outfit je dôležitý
Oblečením môžete veľa vylepšiť, ale aj pokaziť. Svojím outfitom ukazujete, kto ste, no aj to, v akom ste vnútornom rozpoložení. Ak chcete zapôsobiť, zabudnite na vyťahané a sprané tričká či svetre. Aby ste pôsobili príjemne, nemusíte si obliecť róbu či prísny kostým. Radšej stavte na ležérnu eleganciu. 

8.Líčenie nepreháňajte, ale ani nepodceňujte!
Prirodzený mejkap, ktorý zvýrazní vaše črty tváre, bude oveľa lepší ako centimetrová „omietka“ a dymové líčenie. Taktiež si pred kastingom nezabudnite umyť vlasy.  

9.Vyberte si lichotiace plavky
Na kasting si vezmite svoje obľúbené dvojdielne plavky, ktoré lichotia vašej postave a vyzeráte v nich dobre. Doma si ich dopredu vyskúšajte, aby ste neriskovali nepríjemné prekvapenia. 

10.Zvoľte si k plavkám vhodné topánky
Nič vám pri promenáde v plavkách nepomôže získať istý krok ako obľúbené a dobre sediace topánky, v ktorých viete dobre chodiť a nikde vás netlačia. Lodičky v krikľavých farbách či na platforme radšej nechajte doma. Stavte na klasiku v podobe telových lodičiek, ktoré nohy predĺžia. Ak také nemáte, obujte si tradičné čierne. 

11.Čo vás čaká na promenáde v plavkách?
Choreograf Peter Varady pri tejto obávanej disciplíne zisťuje, ako sa vie dievča pohybovať a aké má držanie tela. Okrem toho sa pri nej zisťuje, či dievča nemá tetovanie alebo plastickú operáciu. V súťaži totiž nie sú povolené. 

12.Prineste si so sebou fotografie
Fotografie, ktoré si na kasting prinesiete, slúžia na vašu prezentáciu pred porotou. Takže „selfie“ fotky si radšej nechajte pre priateľov na sociálnych sieťach. Uprednostnite snímky, na ktorých je jasne vidieť vašu tvár a celú postavu.

13.Buďte pozitívna a usmievajte sa
Kasting na Miss Slovensko môže radikálne zmeniť váš život. Myslite na to, keď pred porotu predstúpite a usmievajte sa. Vo vašom živote sa totiž môže začať nová etapa. 

14.Neklebeťte
Ak sa počas čakania na porotu porozprávate s ostatnými dievčatami, je to v poriadku. No nezabudnite na to, že porota sa vo vnútri často dozvie niečo úplne iné, ako ste povedali. Zdržte sa ohovárania ostatných dievčat či nebodaj členov poroty. 

15.Pochváľte sa svojím úspechom na sociálnych sieťach
O svojom postupe do semifinálového výberu dajte pokojne vedieť svojim priateľom a známym na sociálnych sieťach a blogu. Nie je to zakázané.

Kastingy na Miss Slovensko 2016 sa uskutočnia v týchto mestách:
13. január – Žilina, 14. január  - Košice, 15. január – Banská Bystrica, 17. januára – Bratislava.
Presné časy a miesta kastingov nájdete na tejto stránke.