Krásna Melanie bojovala s rasizmom odmalička: TAKTO sa vyrovnala s hlúpymi rečami!

Energická tmavovláska súťaží v Miss Slovensko 2020 s poradovým číslom 5. Ako priznala, od detstva pre svoju farbu pleti počúvala rasistické komentáre. S tým sa jej ale časom podarilo vyrovnať. Dlhé roky sa venovala atletike a dokonca mala namierené na olympiádu. To jej ale prekazil škaredý úraz. Na šport však nezanevrela.

Melanie Theresa Beňková má 19 rokov, žije v Borskom Mikuláši a v súťaži krásy Miss Slovensko má poradové číslo 5. Tmavovláska je už na prvý pohľad odlišná od ostatných finalistiek a je to spôsobené tým, že má vďaka otcovi korene v Nigérii. Otca však nikdy nepoznala a odmalička žije s mamou. Pre svoju farbu pleti to v živote nemala ľahké, najmä, keď bola dieťa. Rovesníci sa jej posmievali, dospelí zas mali hlúpe poznámky. Napriek tomu, že si všeličo vytrpela, vždy sa to snažila brať pozitívne a nad rasizmus sa povzniesla. Razí totiž teóriu, že sa taká narodila a človek si skrátka nevyberie, aký príde na tento svet.

Melanie sa 11 rokov úspešne venovala atletike a to skoku do diaľky a kladivu. Bola dokonca tak úspešná, že mala namierené na olympiádu. Zranenie kolena jej však sen o zlatej medaile zmaril. Napriek tomu na šport nezanevrela. Venovala sa aj vzpieraniu a aktuálne miluje fitnes. Niet preto divu, že jedným z jej plánov do budúcnosti je pracovať ako osobná trénerka a pomáhať ľuďom získať vysnívané telo. Karty však môže zamiešať aj finále Miss Slovensko 2020.

Melanie Theresa Beňková Zdroj: archív M.T.B., Miss Slovensko

Sledujte finále Miss Slovensko 2020 už 14. augusta v priamom prenose na JOJke!