Ako si nakrútiť videovizitku a zaujať porotu Miss Slovensko? TOP 5 tipov ako zažiarite!

Súčasťou elektronických dotazníkov, pomocou ktorých sa môžete prihlásiť do súťaže Miss Slovensko, musí byť aj minimálne minútová videovizitka. Ako si ju však správne nakrútiť tak, aby si vás porota hneď všimla?

Videovizitka je zrejme pre mnohé dievčatá, ktoré zvažujú, že sa prihlásia na Miss Slovensko, menším strašiakom. Nevedia, čo v nej majú povedať, ako sa majú tváriť a čo majú urobiť, aby porotu zaujali. Aby to mali prípadné záujemkyne ľahšie, cenné tipy im ponúka ostrieľaná moderátorka Alexandra Pavlovič Hinková. Nielenže má dlhoročné skúsenosti s moderovaním, ale v rámci súťaže Miss Slovensko robieva pre finalistky mediálne tréningy.Môj najobľúbenejší tip, ktorý hovorím všetkým finalistkám je – predstavte si, že ten, s kým sa rozprávate, nech je akokoľvek dôležitý či vážený, je nahý. Na tvári vám to vyčaruje jemný úsmev, svalstvo sa uvoľní, v očiach sa zažne iskra a hlavne, opadne stres a strach,“ povedala Saša na úvod.

Ak sa pri nahrávaní videovizitky budete držať jej piatich tipov, určite to zvládnete perfektne! „Pri videovizitkách je dôležitých niekoľko faktorov: 1. buďte samé sebou, nesnažte sa hrať na niekoho kým nie ste, 2. svetlé pozadie je lepšie ako tmavé, 3. prirodzené svetlo vám urobí krajšiu pleťovku ako umelé, 4. to, čo chcete porote povedať si najprv napíšte na papier, prečítajte nahlas, potom niekoľkokrát preškrtajte tak, aby vám to „sadlo do úst“ a až potom sa nakrúťte, 5. krátke vety pôsobia úsečne, príliš dlhé unavujú diváka – nájdite zlatú strednú cestu. A usmievajte sa!,“ dodala s úsmevom.

Záujemkyne o priamy postup do semifinále môžu posielať svoje prihlášky prostredníctvom formuláru, ktorý je zverejnený na stránke: https://www.miss-slovensko.sk/prihlasenie/. Súčasťou elektronických dotazníkov musí byť aj minimálne minútová videovizitka s hovoreným slovom. Podmienky prihlásenia  zostávajú rovnaké ako v minulom roku. Dievčatá musia mať v deň finále, 7.augusta 2021 vek 18-25 rokov, musia byť slobodné, bezdetné a mať slovenskú štátnu príslušnosť. Nemôžu mať výrazné tetovanie či plastické vylepšenia tela či tváre. Na základe elektronických prihlášok, ktorých uzávierka je 10. marca 2021, vyberie porota pod vedením Michaela Kováčika semifinalistky.  Tie sa potom za rešpektovania všetkých protiepidemiologických opatrení stretnú na semifinálovom kastingu,  z ktorého vzíde  už nová finálová dvanástka.

Víťazka 26. titulu MISS SLOVENSKO získa postup na Miss World, moderný 3-izbový byt na 1 rok v jednom z projektov spoločnosti ISMONT a viacero ďalších cien. Počas augustového finále  bude zvolená aj I. a II. vicemiss Slovensko 2021. Diváci si svojim hlasovaním vyberú finalistku, ktorá získa titul EVA Miss Sympatia.