Miss Slovensko radikálne mení svoje pravidlá: Šancu na výhru bude mať viac dievčat!

Nový ročník súťaže Miss Slovensko 2023 štartuje s úplne novou víziou, filozofiou aj s novými pravidlami. Od 12. decembra 2022 je spustené elektronické prihlasovanie do súťaže pre slovenské dievčatá, ktoré majú ambíciu a potenciál stať sa novými slovenskými Miss a zmeniť tak svoje životy od základov.

Už nehľadáme ideál krásy, hľadáme osobnosť! To je naša nová stratégia a vízia, “ uviedol Michael Kováčik a pokračoval vysvetlením. „Klasické súťaže krásy dlhé roky hľadali a predstavovali „kráľovné krásy“ a sú dlhodobo spájané s ideálnymi mierami. Dnes je však treba myslieť na subjektívny pohľad, pretože ideál krásy dnes už neexistuje. Tá skutočná výnimočnosť a charizma vychádza z osobnosti, je to energia, potenciál, ktorý je mnohokrát ukrytý. My hľadáme diverzitu, čiže rozmanitosť a rôznorodosť. Filozofia a trendy nového ročníka Miss Slovensko sú teda o osobnostiach. V súťaži Miss Slovensko 2023 už nehľadáme klasickú kráľovnú krásy, ale hľadáme Miss, ktorá bude celou svojou bytosťou hodnotným vzorom pre ostatné slovenské dievčatá a ženy,“ povedal o novej vízii Miss Slovensko riaditeľ súťaže Michael Kováčik.

MIss Slovensko 2023 Zdroj: TV JOJ

​Vďaka súťaži Miss Slovensko sa počas 26. rokov existencie otvorili brány neobmedzených možností mnohým víťazkám aj finalistkám. Stali sa podnikateľkami, profesionálnymi modelkami, influencerkami, stylistkami, jednoducho úspešnými ženami v rôznych oblastiach módy, médií či obchodu. Nová súťaž Miss Slovensko 2023 je projekt nových aktuálnych trendov a jej cieľom je objavovať dievčatá, ktoré majú snahu niečo dokázať a byť inšpiráciou pre ďalšie mladé dievčatá. Musia byť zdravo ambiciózne, mať vysoké nielen IQ, ale aj EQ a nájsť v sebe silnú energiu, ktorú budú vedieť využiť nielen vo svoj prospech, ale aj v prospech spoločnosti.

Miss Slovensko je odrazový mostík a životný štart pre finalistky, ktoré majú snahu rozvíjať sa a pracovať na sebe. „Samotná súťaž je precízny 4-mesačný proces vzdelávania, individuálnej práce s dievčatami, ktoré naučíme všetko o etikete, ako vystupovať v spoločnosti, ako komunikovať, ako vystupovať pred kamerou. Jednoducho, dodáme im sebavedomie a ukážeme, čo všetko môžu využiť pre svoj rozvoj. My hľadáme diverzitu, dievčatá, s rôznymi typmi postáv, slečny z celého Slovenska. Pretože každá z nich je originál. A krásu hľadáme v ich energii, empatii, charizme a v celkovom správaní a vystupovaní,“ vysvetlil Kováčik.

MIss Slovensko 2023 Zdroj: Miss Slovensko

​Úvodná časť nového ročníka sa tak ako po minulé roky koná výlučne online formou a má rovnaké pravidlá ako v predchádzajúcich rokoch. Záujemkyne o priamy postup do semifinále môžu posielať svoje prihlášky prostredníctvom formuláru, ktorý je zverejnený na stránke www.miss-slovensko.sk. Elektronické dotazníky, ktorých súčasťou musí byť aj minútová videovizitka, sú jedinou možnosťou, ako urobiť krok vpred a postúpiť do januárového semifinálového kastingu. Podmienky prihlásenia sú nasledovné: dievčatá musia mať v deň finále, 20.mája 2023 vek 18-26 rokov, musia byť slobodné, bezdetné a mať slovenskú štátnu príslušnosť. Na základe elektronických prihlášok, ktorých uzávierka je 22.januára 2023, vyberie porota pod vedením Michaela Kováčika semifinalistky. Tie sa následne stretnú 29. januára na semifinálovom kastingu, z ktorého vzíde nová finálová dvanástka.

MIss Slovensko 2023 Zdroj: Miss Slovensko

​Víťazka 27. titulu MISS SLOVENSKO získa honorovanú zmluvu s organizátorom LGM Production, postup na svetovú súťaž a získa mnohé atraktívne ceny. Počas jedného roku bude môcť využívať prémiový osobný automobil DS4 od spoločnosti DS Automobiles. Tento model sa vyznačuje výnimočným charizmatickým dizajnom, za ktorým stoja bezkonkurenčné znalosti a vyspelé inteligentné technológie. Víťazka tiež získa exotickú dovolenku pre 2 osoby od Cestovnej kancelárie Hydrotour a pocestuje do Senegalu, očarujúcej krajiny pretkanej kilometrami rozprávkových piesočných plážı́ lemovaných palmami a nádhernými scenériami saván s posvätným stromom baobab.
Počas finále bude zvolená aj I. a II. vicemiss Slovensko 2023. Diváci si svojim hlasovaním vyberú finalistku, ktorá získa titul EVA Miss Sympatia.