Profesionáli

Toto ste o Profesionáloch nevedeli: Pikošky zo života policajnej stanice

Zaspomínajte si na hlášky, ktoré zľudoveli.

Zábavný sitcom Profesionáli je jedným z najúspešnejších projektov televízie JOJ, ktorý si obľúbilo množstvo divákov. Od 1. septembra 2008, kedy sa začal vysielať, sa nakrútilo 123 častí. Toto číslo nie je ale ani zďaleka konečné a plánuje sa nakrúcanie ďalších častí. Seriál z policajného prostredia získal dve sošky OTO. V roku 2009 za Komediálny seriál a v roku 2010 v kategórii Najlepší seriál. O radosť z víťazstva v kategórii Najlepší herec sa mohol v roku 2009, 2010 a 2013 s hereckými kolegami z Profesionálov podeliť aj herec Lukáš Latinák, ktorý stvárňuje poručíka Karola Hurku. V seriáli sa v prvých 104 častiach objavil aj obľúbený herec Janko Króner v úlohe krčmára Miňa. Profesionáli boli jeho prvým komediálnym seriálom, v ktorom si zahral. Aj vďaka nemu si budeme navždy pamätať geniálne hlášky ako „100 evri“, „čoro moro", či „nehladkaj štrkáča bosou nohou, ako sa hovorí, po hlavičke“, ktoré vďaka Profesionálom zľudoveli a v súčasnosti sa bežne používajú.  

Seriál sa v roku 2014 vrátil po dlhšej prestávke vo veľkom štýle, s novými, zábavnými situáciami a skečmi, v ktorých nemohli chýbať dobre známi popletení policajní dôstojníci. Do seriálu pribudli nové postavy ako je generál Hůrka, podnikateľ Bojo, nápadník Skarlet Balažíkovej Viktor, ktorého si zahral Marián Miezga a krásna Vica Kerekes sa zhostila úlohy podporučíčky Evy Sivošovej. Profesionáli sa dožili aj českej adaptácie, ktorú si objednala novo vznikajúca TV Barrandov. Českí Profesionáli sa natáčali na mierne pozmenenej scéne zo Slovenskej verzie. Príbehy českej verzie seriálu boli totožné so slovenskými. 

Zoznam hereckých hviezd, ktoré si zahrali epizódne úlohy je široký. Vo viacerých častiach si zahrala Zuzana Fialová ako bulvárna novinárka Iris Kovačiková, Richard Stanke ako tajný agent Mosadu, Diana Mórová ako súčasná poslankyňa a bývalá striptérka a Miňova milenka a Oľga Belešová ako pani Bežná. Postavu Balážikovej matky stvárňuje Jana Oľhová. V seriáli sa objavil aj herec Marián Geišberg, súčasný hovorca prezidenta Andreja Kisku Peter Petrus, Petra Polnišová, Gabriela Dzuríková, Marek Geišberg, Tomáš Maštalír, raper Opak,Róbert Jakab, Eva Rysová, Zuzana Kocúriková, Monika Hilmerová a Jozef Vajda.

Pozrite si tie najlepšie hlášky z Profesionálov, Mafstory, Hoď svišťom, Haló, Kukátko a Sedem v zábavnej kompilácii Mixér už vo štvrtok o 21:30 na JOJke.