Krájanie mäsa jej ide ako po masle: V čom robia iní súťažiaci najväčšie chyby?

Vyznať sa v spracovaní mäsa je veľké plus.

Po včerajšku sme sa rozlúčili s premožiteľmi Habovcov – Mariánom a Patrikom Spustovcami. Po piatich častiach ich vyradili šikovné dievčatá Mária s Ivetou, ktoré spolu síce doma nevaria, no ide im to aj tak skvele. Za včerajším viedenským teľacím rezňom sa zalizoval aj špecialista Martin Korbelič.Doma spolu nevaríme, ani sa to nedá, lebo máme malú kuchyňu a keď sú tam dvaja, tak sa potkýname. Rozmýšľala som aj v práci, že si nacvičím aspoň zbieranie ingrediencií, ale nakoniec sa mi to nepodarilo, tak možno aj dobre,“ hovorí Mária.

Dievčatám to šlo pri varení od ruky. Najviac však zahviezdila mama Iveta pri spracovávaní teľaciny. Niet sa čo čudovať, Iveta je totiž vyučená mäsiarka, ktorá pracovala aj v najväčšom bratislavskom mäsiarstve a mäso jej jednoducho jej život. „Milujem pracovať s mäsom, debatovať s ľuďmi. Mám rada svoju profesiu. Niečo nám to iste aj prinieslo do súťaže. Keď nevieš, čo robiť s mäsom, bude to kadejaké,“ hovorí Iveta. Je to prínos do relácie, že mám skúsenosť s mäsom.  Dokonca nám prezradila aj najväčšie chyby, ktoré robia súťažiaci pri spracovaní mäsa. „Možno to krájanie, keď nejdú po reze, potom je mäso gumené. Okrem toho aj pridlhé varenie. Takisto ho treba odblaniť, lebo sa potom scvrkne. Existuje množstvo chýb, ktoré potom môžu pokaziť celý obed,“ dodáva mäsiarka Iveta.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja s dievčatami Kovácsyovými dnes o 17:55 na JOJke!