Pravý folklorista vie, čomu kúpači neodolajú: Po Milanovej odmene idú ako po údenom!

Veľká noc chutí skvele aj z opačnej strany.

Moderátora kulinárskej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja Milana „Juniora“ Zimnýkovala sme zastihli počas veľkonočného fotenia a zdobenia barančeka spolu s Vladom Voštinárom. Odetý v zaujímavom folklórnom kostýme však Milan nebol náhodne. V mladosti vystupoval vo folklórnom súbore, s ktorým zažil počas Veľkej noci kopec zaujímavých príhod. „Mali sme napísaný zoznam vyše dvadsiatich dievčat a už o šiestej ráno sme klopali na prvé dvere,“ prezrádza moderátor, ktorý u každého dostal zaslúženú výslužku v podobe desiatok poldeci.

V šibaní dievčat ich podporovali aj všetci otcovia dievčat, hoci u nich doma narobili poriadnu zlobu. Už vopred však išli na istotu a vedeli, kde presne sa nachádza kúpeľňa. Dnes už u Zimnýkovalovcov vyzerajú sviatky trochu inak, hoci tradície pretrvali. Na Veľkú noc chodí s manželkou a dcérkou na Liptov do Jánskej doliny, kde si užívajú sviatky jari v tradičnom stýle. „Ráno ťukali chalani na okno s muzikou, či môžu vyšibať, oblievať. Volal som na recepciu, či môžu prichystať tridsať borovičiek. Kým išli k poslednej chatke, už som ich opil. Pre mňa ako folkloristu je česť opiť iných folkloristov,“ dodáva s úsmevom moderátor, ktorý v týchto chvíľach zažíva čosi podobné. Viac sa dozviete v našom videu.

Prajeme vám príjemné prežitie Veľkonočného pondelka a spolu s Milanom "Juniorom" Zimnýkovalom sa na vás tešíme už dnes o 17:55 na JOJke v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja!