Michal prekonal dvakrát rakovinu a ide ďalej: Jeho prístup je príkladom pre všetkých!

Ako by ste zareagovali vy?

V Mojej mame si najnovšie získali vaše obrovské sympatie aj zaľúbenci Michal s Radkou, ktorí sa síce poznajú ešte len pár mesiacov, no v našej kuchyni im to ladí skvele. Obaja sršia pozitívnou energiou a chuťou bojovať. Michal však už dvakrát bojoval aj v reálnom živote, a to s tou najzákernejšou chorobou – rakovinou. „Prvý raz išlo o rakovinu semenníka a druhý raz o lymfatickú uzlinu na obličke. Pred dvoma rokmi bola prvá operácia. Po roku a pol sa mi to vrátilo s tým, že to bolo už tretie štádium metastáz, takže to bola aj operácia aj chemoterapia,“ hovorí Michal.

Napriek nepriazni osudu sa však 29-ročný mladík ani na chvíľu nevzdal, práve naopak. „Keď som to zistil, tak som sa opýtal, že okey, ako ideme riešiť situáciu. Povedali mi, že sa nemám čoho báť. Jediné, čo je, že je riziko, že by som nemusel mať deti. Nikdy som nebol zúfalý. Bolo to ako chrípka, vyliečime a ideme ďalej. Všetko sa podarilo, fungujeme úplne v pohode a priateľka sa nemá na čo sťažovať,“ konštatuje s úsmevom.

Moja mama - Radka a Michal Moja mama - Radka a Michal Zdroj: joj.sk

Michal sa nevzdáva už odmalička. „Už ako jednoročný som mal operáciu, narodil som sa bez semenníkov a potom som normálne fungoval. Akurát som každému hovoril, že nemôžem ísť na bicykel,“ smeje sa Michal a rovnako si praje, aby to tak vnímali aj ostatní. „Touto cestou chcem povedať všetkým, čo majú problémy s touto chorobou, treba to brať ako chrípku. Prebehne liečba a ide sa ďalej,“ pokračuje.

Základom je podľa neho zmeniť život od základov presne ako on. Ešte pred pár rokmi žil a pracoval v Rakúsku a mal dlhoročný vzťah, až kým sa zo dňa na deň nezobral preč. Dnes je však oveľa šťastnejší, krajší a silnejší než kedykoľvek predtým, hoci zarábal veľmi slušne. „Zmenil som úplne všetko, čo sa dá. Pomáhajú mi to v tom aj ľudia v mojom okolí, od rodiny až po séfa a priateľku,“ vysvetľuje mladík. Michal presne vie, čo bolo príčinou spustenia rakoviny v jeho prípade. Za všetko môže niekdajší hektický spôsob života. Za týždeň spal niekedy len chabých 20 hodín. Z Michalovho životného postoja by si mali brať príklad všetci, nielen tí, ktorí trpia touto zákernou chorobou.

Sledujte Michala v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!