Skvelá správa od Zuzky Sabolovej: Obrovské prekvapenie je na spadnutie, má to však háčik!

Stará láska nehrdzavie.

Obľúbená špecialistka z Mojej mamy Zuzka Sabolová má posledné týždne plné ruky práce. Do jej života prišla príjemná zmena, ktorú pôvodne neplánovala. Útulné bistro v centre Bratislavy, ktorého bola donedávna spolumajiteľkou, je už síce od apríla minulosťou, no v súčasnosti svitá na jeho znovuzrodenie. Robíme novú reštauráciu, už náš štvrtý projekt. Tentoraz je to však mimo centra, budeme sa musieť poučiť veľa vecí, spoznať nových zákazníkov,“ prezrádza obľúbená špecialistka, ktorá zostane aj naďalej verná úspešnému konceptu. Reštaurácia tak bude opäť zameraná na ľahkú, stredomorskú kuchyňu s dôrazom na cestoviny. „Rozdiel v koncepte je okrem zmeny lokality a zákazníckej základne aj v tom, že tentokrát chceme dať dôraz na raňajky a obedy, kdežto predtým sme boli zameraní skôr na večere. Bude teda menej alkoholu, no o to viac jedla a o to viac sa na to teším,“ vysvetľuje Zuzka.

Jediným problémom, s ktorým sa musí obľúbená špecialistka spolu so svojím tímom boriť, sú byrokratické prekážky a legislatíva na Slovensku. „My sme všetci pripravení, tešíme sa, ale nemôžeme otvoriť, lebo čakáme na isté povolenia, ako sú otváracie hodiny, hygienické veci a živnostenské záležitosti, všetci sa k tomu musia vyjadriť. Majú na to svoje lehoty, toto jediné nás brzdí,“ pokračuje špecialistka, ktorá je už spolu s kuchárom na všetko pripravená a dúfa, že koncom októbra bude môcť privítať prvých hostí a s príchodom novembra odštartuje ostrú prevádzku.

Zuzkino nové zariadenie bude otvorené od skorého rána do poobedňajších hodín, čo chceli prispôsobiť pracovnej dobe okolitých biznis centier. „Ak bude záujem, vieme otvoriť na požiadanie aj večer, prípadne aj usporiadať rôzne iné akcie cez víkend. Všetci sú vítaní a dúfam, že prídu aj hostia z centra, ktorí to budú mať trochu od ruky. Alkohol tam budeme mať, pokojne príďte,“ teší sa na starých i nových zákazníkov Zuzka. Už teraz je isté, že otestovať Zuzkino gastronomické know-how bude rozhodne stáť za to presne tak, ako to bolo v minulosti v dnes už neexistujúcom bistre v centre Bratislavy.

Sledujte reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja zajtra o 17:55 na JOJke!