Kamaráti v Mojej mame dostali stopku: Odteraz už len samí rodičia s deťmi!

Varenie v Mojej mame sa vráti k svojej pôvodnej podstate. Opäť tak uvidíme v televíznej kuchyni len rodičov a ich deti. Variť navyše budú aj oveľa mladšie ratolesti než sme boli zvyknutí.

Moja mama sa vracia už v pondelok 5. augusta od 18:00 po mesiacoch pauzy na obrazovky JOJky​. V nových epizódach však pribudlo množstvo zmien. Po novom si rodiny budú môcť nakrúcanie užiť oveľa viac, keď už nebudú vypadávať po prvom neúspešnom pokuse, kedy neraz pre nervozitu či stres z kamier recept nezvládli podľa predstáv. Každá dvojica odteraz bude variť päť receptov, čo znamená päť možností na zabojovanie o výhru 500 eur. Celkovo teda môžu vyhrať až 2500 eur. Každý týždeň sa proti sebe postavia dve dvojice, ktoré budú mať aj v prípade neúspechu šancu na reparát. Vo zvládnutí receptu im pritom po prvýkrát budú môcť pomôcť naši špecialisti, ktorí v nových častiach dostanú väčší priestor. Prítomní budú počas varenia priamo v štúdiu a v prípade, ak budú súťažiaci potrebovať poradiť či rovno zachrániť recept, môžu špecialistu privolať na pomoc. Platiť budú rovnaké pravidlá, ako pri každej pomoci, cenou tak bude zrýchlený čas. Moja mama k tomu od nových častí dostane vynovené štúdio, nové vybavenie kuchyne aj špeciálne nože pre menších kuchárov, ktorí s varením nemajú toľko skúseností.

​​Navyše, kamery pribudnú aj v zákulisí a diváci tak uvidia aj to, čo sa deje mimo štúdia či počas samotných príprav.  Čo je však dôležité, opäť budú súťažiť rodičia s deťmi, ako to bolo v počiatkoch relácie. Relácia tak zostane verná svojmu názvu programu Moja mama varí lepšie ako tvoja. "Striktne budú variť rodičia s deťmi. Buď to bude otec alebo mama s dieťaťom. Kamaráti žiadni už nebudú. Ideme naspäť tam, kde sme pred štyrmi rokmi začínali. Už nám narástli deti, ktoré vtedy nemohli variť, takže teraz môžu prísť," smeje sa špecialistka Zuzana Sabolová. Ďalšia zásadná vec je, že dve dvojice, ktoré varia proti sebe, zostávajú v hre od pondelka do piatka. Neznamená to, že by peniaze nevyhrávali, akurát si ich zbierajú počas viacerých dní. Navyše k tomu získavajú automatický postup až do piatka. Vtedy sa po finálnom súboji zráta výsledok a pokiaľ by skóre bolo 5:0, víťazná dvojica postupuje do ďalšieho týždňa. Zuzka si však nemyslí, že by takáto situácia mohla nastať často. "Aj my v kuchyni máme horšie a lepšie dni. Je veľmi veľká šanca, že sa podarí aj jedným, aj druhým zvíťaziť," hovorí špecialistka a zároveň predstavuje ďalšiu novinku. Tou je fakt, že aj ona spolu s kolegami Marekom Ortom či Martinom Korbeličom bude môcť po novom zasiahnuť do deja. Stačí, keď súťažiaci stlačia dvakrát gombík. "Ja ho pracovne volám 'mama v panike' a má ďalšiu funkciu. Dvojitým klikom si súťažiaci zavolajú jedného zo špecialistov. Ja si však stále myslím, že je jednoduchšie si zavolať na pomoc rodiča, no my veľmi radi prídeme na pomoc," dodáva Zuzka. Nové časti tak budú plné samých noviniek. 

Moja mama varí lepšie ako tvoja sa vracia už v pondelok 5. augusta o 18:00 na JOJke!