01 Na hrane

Odvolávanie Richarda Sulíka i situácia v koalícií: KTO prijal pozvanie do štúdia?

Slovenská vláda v stredu odmietla návrh opozičných poslancov na odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) z funkcie. Návrh podala minulý týždeň strana Smer-SD spoločne s nezaradenými poslancami Tomášom Tarabom, Štefanom Kuffom a Filipom Kuffom a odôvodnila ho pasivitou Sulíka pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok. Čo bude nasledovať?

Pálčivou témou ostatných dní bolo odvolávanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka. Vláda však svojho koaličného partnera podržala. "Vláda SR nevidí žiadny relevantný dôvod na vyslovenie nedôvery podpredsedovi vlády a ministrovi hospodárstva Slovenskej republiky Richardovi Sulíkovi a plne ho podporuje vo výkone funkcie," uviedol kabinet Eduarda Hegera v stanovisku k poslaneckému návrhu. Zmení sa tým situácia vo vláde? Vyriešia sa pretrvávajúce problémy? Navyše učitelia sú nespokojní so svojimi platmi a svoj nesúhlas vyjadrili na stredajšom proteste. Nájde rezort financií peniaze na ich mzdy? Aj na tieto otázky budú v relácii Na hrane odpovedať minister financií Igor Matovič a poslanec za Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Igora Matoviča alebo Matúša Šutaj Eštoka? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte Na hrane dnes o 21:40 hod. na JOJke!