01 Na hrane

Vražda a útoky proti LGBTI+ komunite i alkohol za volantom: V relácii Na hrane sa stretnú TÍTO dvaja hostia!

Slovenskom otriasla vražda dvoch mladých ľudí, ktorým na život siahol tínedžer len preto, že patrili k LGBTI+ komunite. Okamžite sa spustila diskusia o spolužití lesbických a gej párov. Dospelo to až do návrhu zákona upravujúceho ich práva. Ten však hlasovaním neprešiel. Čo bude ďalej?

Minulotýždňová chladnokrvná vražda Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha otriasla verejnosťou i politikmi. Otvorila sa diskusia o LGBTI+ komunite a ich právach. Do parlamentu sa tak dostal návrh zákona z dielne strany Sloboda a solidarita upravujúci ich práva, no neprešiel hlasovaním a tak sa nateraz inštitút partnerského spolužitia nezavedie. Prezidentka Zuzana Čaputová bola výsledkom sklamaná. "Neviem, ako chceme prispieť k pocitu bezpečia a prijatia našich spoluobčanov, keď sa budú poslanci báť aj obyčajnej notárskej zápisnice," uviedla. Navyše majú Slováci ešte v živej pamäti tragédiu zo Zochovej, kde opitý vodič zabil piatich mladých študentov. Následne po tejto udalosti sa ako huby po daždi množili ďalšie prípady alkoholu na volantom. Ako budú zákonodarcovia pristupovať k aktuálnym témam i ku kauzám s celospoločenským dosahom? Aj o tomto budú dnes v štúdiu diskutovať minister vnútra Roman Mikulec a jeho predchodkyňa Denisa Saková.  

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Romana Mikulca alebo Denisu Sakovú? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:45 hod. na JOJke!