Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Parlamentné dianie i paragraf 363: KTO príde do relácie Na hrane?

Poslanci v parlamente majú plné ruky práce. Na stole leží hneď niekoľko pálčivých tém, ktoré musia naši zákonodarcovia riešiť. Či už odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca, alebo schvaľovanie štátneho rozpočtu.

Poslanci v stredu večer schválil zvýšenie platov lekárov, kríza v zdravotníctve by tak mala byť zažehnaná. Na stole sú však ďalšie pálčivé témy. Práve dnes majú poslanci hlasovať o dôvere či nedôvere voči ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi. Ten tvrdí, že k svojej ministerskej stoličke prilepený nie je a ak bude odvolaný, vráti sa k poslanecnému mandátu. Navyše je najvyšší čas schváliť štátny rozpočet na budúci rok, no stále sú okolo neho otázniky. V ostatných dňoch sa skloňuje aj riziko predčasných volieb. A ďalšou aktuálnou témou je paragraf 363 Trestného poriadku. Podľa ministra spravodlivosti Viliama Karasa nie je dôvod na jeho zrušenie či prípadné zmeny. Aj o týchto témach budú v dnešnej relácii Na hrane diskutovať predseda Klubu poslancov národnej rady za OĽaNO Michal Šipoš a podpredseda národnej rady Juraj Blanár.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Michala Šipoša alebo Juraja Blanára? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:45 hod. na JOJke!