Na hrane - Jana Krescanko Dibáková

Predčasné parlamentné voľby i aktuálny vývoj: V relácii Na hrane bude len jeden hosť!

Zmena ústavy je na svete. Treba len termín predčasných volieb. Bývalá koalícia je za september, opozícia chce skorší dátum. Ako to celé dopadne?

Poslanci môžu vyhlásiť predčasné voľby. Zmenu ústavy podporila skoro celá bývalá koalícia. Za návrh bolo 92 zo 147 prítomných zákonodarcov. Na jeho odsúhlasenie pritom bolo potrebných najmenej 90 hlasov. Proti bolo 44 a zdržalo sa 11 poslancov. O samotnom skrátení volebného obdobia by sa mohlo hlasovať už v piatok prípadne budúci týždeň. Zostáva visieť otázka dátumu predčasných volieb. Budú v septembri, ako by chcela koalícia? Alebo pred letom, na čom trvá opozícia? Aj o týchto témach dnes bude v relácii Na hrane hovoriť dočasne poverený predsa vlády Eduard Heger.

Relácia Na hrane ale nie je len o téme, ktorá je aktuálne vo vysielaní. Samozrejme, že diváci môžu poslať svoje podnety a námety, ktoré by chceli, aby politici rozoberali. Či už pôjde o školstvo, zdravotníctvo, obranu alebo financie, stačí vyplniť formulár, v ktorom divák dá námet či podnet. Relácia sa tak viac priblíži k ľuďom a témam, ktoré ich trápia.

Máte nejakú otázku na Eduarda Hegera? Neváhajte a pošlite ju priamo do relácie. Moderátorka sa opýta za vás. Relácia Na hrane bude po skončení na obrazovkách televízie JOJ pokračovať na webe joj.sk. Ak by ste sa teda nedočkali odpovede, sledujte pokračovanie online, kde budú politici odpovedať predovšetkým na divácke otázky.

Sledujte reláciu Na hrane dnes o 21:50 hod. na JOJke!