NM Strapce

Chcete kráčať s dobou, ale nechcete vyzerať ako Indiánka? Takto budete nosiť strapce správne!

Radí stylista Marián Hornyak.

Ak poctivo sledujete módne trendy, určite ste si všimli, že horúcim trendom tohto roka sú strapce. Nachádzajú sa v kolekciách popredných módnych návrhárov, ale aj v takmer všetkých dostupných reťazcoch s oblečením. Najčastejšie zdobia kabelky, topánky či kimoná, no v hojnom počte ich nájdete aj na bižutérii, sukniach či šatách. Uvažovali ste nad tým, že si zadovážite kúsok so strapcami, no bojíte sa, že to preženiete a budete vyzerať ako Indiánka? Práve preto sme oslovili stylistu Mariána Hornyaka. Ten vysvetlil, ako  nosiť strapce a nevyzerať tak, akoby ste ušli z Divokého západu. „Strapce sú teraz naozaj výrazný prvok, či už na oblečení alebo doplnkoch. Je to buď ukončovací prvok alebo dekor. Na oblečení je to rozhodne náročnejšie sa s nimi vysporiadať ako na doplnkoch. Jeden výrazný doplnok so strapcami určite stačí – prinesie do outfitu dynamiku, vzdušnosť a trochu divošskej spirituality. Strapce sú akousi nestálou clonou, s ktorou sa viete záhadne pohrať. Výrazné doplnky so strapcami sú kabelky, rukavice, dlhé náhrdelníky. Na oblečení strapce fungujú a niekedy aj suplujú kompaktné časti napríklad na sukniach alebo spodných častiach šiat. Práve na týchto partiách strapce pôsobia veľmi čarovne a sexy,“ povedal Hornyak.

Hoci v každodennom outfite stačí jediný kúsok so strapcami, sú štýly, ktoré si ich priam pýtajú viac. No ako sa hovorí, všetkého veľa škodí. „Štýlom, kde viacnásobnosť tohto prvku nie je nevhodná, je bohémsky alebo hippie look, ako aj niektoré etno verzie. Určite by som však nespojil napríklad bundu so strapcami so strapcovou kabelkou. Ale napríklad sukňa so strapcami doplnená inou verziou strapcov na náušniciach alebo náhrdelníku môže spolu fungovať,“ dodal stylista.

Strapce sú jedným z prvkov, ktoré vo svojich outfitoch môžu využiť aj súťažiace z letného špeciálu Nákupných maniačok. Ich témou je Bohovské boho a už v stredu sa dozvieme, ako sa s ňou popasovala ďalšia maniačka! Nezabudnite, letný špeciál nájdete len na webe joj.sk!