Kočišíkova rada na leto: Do crop topu nepatrí žiadne Milka Kinder bruško!

Stylista prezradil, ako sa štýlovo obliecť do horúcich dní.

Horúce, ba až tropické letné dni sú pre ženy občas nočnou morou. Ortuť teplomerov stúpa privysoko, slnko príšerne páli, mejkap dlho nevydrží, pokožka pod bižutériou svrbí a namiesto oblečenia by si dámy najradšej obliekli plavky. V takomto počasí je preto poriadne náročné neukazovať metre nahej kože, ale obliecť sa štýlovo, vkusne a pohodlne. Stylista Maroš Kočišík presne vie, ako by mal vyzerať dokonalý letný outfit. „Stále sú v kurze dlhé maxišaty.  Rovnako aj nejaké dlhšie sukne a jednoduché topy. Ak si to môže dáma alebo slečna dovoliť, tak prípadne crop top, keď odhalí kúsok z toho bruška. Samozrejme, malo by byť potom vypracované. Nemalo by to byť také to Kinder Bueno bruško. Overaly sú ešte stále pomerne trendy. Tam máte šancu, že to dosť zakryje, aj keď overal je naozaj veľmi háklivou záležitosťou a tiež nesadne každej postave,“ vysvetlil stylista.

Letné horúčavy však nepotrápia len dámy, ale aj pánov. Silnejšie pohlavie to má v lete o čosi ťažšie ako to nežnejšie, pretože na poli módy nemá také široké možnosti. To však podľa Kočišíka nie je dôvod na to, aby sa neobliekali vkusne. „Krátke nohavice sú vždy trendy, ale rovnako u žien, tak aj u mužov by to malo znamenať jednoznačne aspoň vypracované nohy. To znamená krajšie lýtka. Keď už vyslovene nosia krátke nohavice, tak potom aj stehná. Stále sú trendy mokasíny, ale to na Slovensko pravdepodobne nikdy nepríde, podľa mňa, tento trend. Všetci budú mať pocit, že je to nevhodné a nemalo by sa to nosiť. Takže, ja sa teším na to množstvo sandálov, čo uvidíme na mužských nohách. Na vrch tričká, tielka, prípadne ľahké letné saká. To môže byť príjemný kompromis medzi horkom a módou,“ dodal Kočišík.

Jedným z najhorúcejších trendov na leto je takzvaný boho štýl, ktorý sa stal témou letného špeciálu Nákupných maniačok. Ako si s ňou poradili maniačky Zanka, Veronika a Diana? Všetky epizódy nájdete v našom archíve úplne zadarmo.