NM trendy jesen zima 2017/2018

Módna biblia pre jeseň a zimu: Týchto 10 trendov musí poznať každá maniačka!

Ktorý sa vám páči najviac?

Ani sme sa nenazdali a horúcim letným dňom spolu s ľahkým oblečením sme na najbližšie mesiace zakývali na rozlúčku. Hoci sa za nimi poza plece ešte stále obzeráme, pomaly, ale iste je čas pozerať sa dopredu. Módne domy a reťazce totiž prišli s novými kolekciami pre nadchádzajúcu sezónu jeseň/zima 2017/2018, a preto by ste mali vedieť, s akými trendami budete kráčať s dobou. Pripravili sme pre vás súhrn desiatich najzaujímavejších a najštýlovejších trendov, spomedzi ktorých si určite vyberie to svoje každá z nás!  

Salónka: Strieborné kúsky sa objavili na módnych prehliadkach viacerých módnych domov, takže je jasné, že ich uvidíme aj v módnych reťazcoch. Či budete odvážne a siahnete po striebornej koženej bunde, šatách alebo si striebro vychutnáte len na doplnkoch, akými sú kabelky či topánky, je len na vás.

Folková princezná: Miešanie vzorov a farieb a spájanie nespojiteľného. Ak ste fanúšičkou invenčnej módy, počas nadchádzajúcej sezóny si určite prídete na svoje. Kašlite na to, čo kto povie. Choďte si svoje!

Pierka: Sú netradičné, dodajú punc luxusu každému outfitu, no na druhej strane pôsobia veľmi nežne. Reč je o pierkach, ktoré môžete s hrdosťou nosiť počas celej jesene a zimy. Ak nemáte dostatok odvahy, platí to isté, čo pri trende striebro – voľte pierkové doplnky.

Denimové kráľovstvo: Rifľovina je "in" neustále, azda odvtedy, čo si našla svoje miesto v móde. V nadchádzajúcej sezóne však bude priam žiaduce, ak bude celý váš outfit tvoriť len a iba denim. S vhodnými doplnkami bude džínsový komplet vaším najlepším kamarátom počas celej jesene.

Kancelárska myška: Úzke puzdrové sukne, upnuté saká, vesty, cigaretové nohavice, košele zapnuté až po krk. Hoci kombinácia týchto prvkov kancelárskej módy znie na prvé počutie totálne nudne, nenechajme sa zmiasť. So správnymi doplnkami, strihmi a farbami budete veľmi sexi. Spomeňte si, ako vyzerala Kim Basinger vo filme 9 a pol týždňa...

Bodky: Sú také jednoduché a pritom mimoriadne efektné. Bodky zmenia aj ten najnudnejší strih šiat na štýlový kúsok. Počas jesene sa však držte jedného pravidla – stavte na bodky výlučne v čierno-bielej kombinácii.   

Ako Trinity z Matrixu: Odhoďte zábrany a predsudky a zahaľte sa do čiernej farby, do kože a do latexu tak, ako to robila Trinity v Matrixe. Moderná veľkomestská šelma sa totiž nebojí pôsobiť dominantne. Aby ste však nevyzerali ako slečny z filmov pre dospelých, zabudnite na výrazný mejkap či doplnky. Vaším šperkom bude vaše oblečenie.

Druhá koža: Akoby opakom vyššie uvedeného trendu je práve tento. Ak nerady vytŕčate z davu, ale skôr s ním chcete splynúť, stavte na prírodné tóny a odtiene béžovej. Predĺžia vám postavu a dodajú šmrnc.

V duchu Yvesa Saint Laurenta: Tomuto inšpiratívnemu módnemu návrhárovi vďačíme za mnohé. No azda najprelomovejšou vecou, ktorú v móde zaviedol, bolo skombinovanie dovtedy nekombinovateľného – čiernej a tmavomodrej. Podľa jeho slov dokáže tieto farby nosiť spoločne len sebavedomá a odvážna žena. A vy takou ste, všakže?

Pufové bundy: Podobne ako iné trendy, aj pufové bundy sme už kedysi nosili. V rámci aktuálnej sezóny ich však dizajnéri nafúkli ešte o čosi viac než kedysi. Ak príde tuhá zima, určite takýto kúsok oceníme.

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora